Fra Hot Club de Norvège i Mosjøen til frokostøl i Trondheim.

Publisert av Per Vie den 23. oktober 2017

Det er noe i meg som protesterer mot å forlate herlige Nord-Norge, og etter et par dager sammen med gode venner i Mosjøen sier kroppen ifra da jeg kommer til Trondheim. Jeg får høy feber og blir sengeliggende i bobilen. Men både formen og humøret stiger igjen da trønderne byr på knallvær og Norges beste frokostbuffét med lokale oster, kaldbrygga kaffe - og frokostøl! 

Av Per Vie, Bobilturer 2017.
Se film fra turen til Mosjøen og Trondheim HER eller lenger ned i reisebrevet.

I natt kom jeg hit til Bodø med ferge fra Moskenes i Lofoten, og da jeg reiser fra Bodøsjøen Camping på morgenkvisten er det regnvær. Vanvittig uvant, etter nærmere tre uker her i nord i fantastisk vær.

Bodo - Alesund 1.jpg

dag er Mosjøen målet for dagen, der jeg skal treffe mine venner Aina og Fred. Vi ble kjent med hverandre for over 15 år siden, da vi blant annet gjorde noen forestillinger på scenen sammen. 

Bodo - Alesund 2.jpg

Og Globia følger med og er spent på hvor vi skal...

Bodo - Alesund 3.jpg

Bodo - Alesund 4.jpg

På vei sørover veksler været, og da jeg svinger inn på Mosjøen Camping begynner det å bli mørkt. Her sto jeg med bobilen også for to år siden, da jeg reiste Norge rundt i tre måneder.

I kveld trår jeg til og lager meg en bedre middag med kjøttkaker, poteter, ertestuing og brun saus. Nam-nam!

Bodo - Alesund 51.jpg

Takk, Fjordland! For Fjorland i Nordland høres naturlig ut, spør du meg! Og godt er det også.

Så rusler jeg inn til byen for å treffe min gode venn Aina, som i "gamle dager"sang sammen med Frank Aleksandersen og meg i "Gratulerer med dagen", vår egen forestilling basert på Franks fine låter og mine monologer og akvareller, skapt på scenen der og da. På bildet under er Aina, Frank og jeg gjester hos "God morgen, Norge" på TV2 i 2002. Bildet er tatt av tv-skjermen, så LITT dårlig kvalitet. Og Fred, som jeg skal treffe i morgen, var også med på flere av forestillingene våre.

Bodo - Alesund 64.jpg

Takk for en veldig trivelig kveld, Aina! 

LES OGSÅ FRA TUREN I 2015: En tur innom Mosjøen for å oppleve kunst og folk uten filter.

Jeg våkner til strålende sol, og først nå ser jeg at jeg nesten er alene på campingplassen.

Bodo - Alesund 8-1.jpg

Bodo - Alesund 7.jpg

I dag skal jeg besøke Fred, som jobber her i Mosjøen som musiker og musikkprodusent, og har studio her i byen. Sist jeg var på besøk holdt Fred på med å bygge seg et nytt studio i lokalene til en gammel trevarefabrikk like ved brua over Vefsna.

Bodo - Alesund 9.jpg

Studio Nord betjener hele Nord-Norge og vel så det. Og hit til Mosjøen – midt i musikk-Norge - kommer artister fra fjernt og nært for å spille inn sine låter og album.

Bodo - Alesund 10.jpg 

Fred har virkelig slått på stortromma og skapt et fantastisk studio. For hvem skulle tro at huset med grafitti ser sånn ut på innsiden....?
 Bodo - Alesund 12.jpg

Bodo - Alesund 53.jpg

Fred tryller frem noen vakre toner på sitt ærverdige Steinway-flygel, og viser meg rundt i de fine studiolokalene. Det er imponerende hva han har fått til her i Mosjøen. Og her kan også artistene overnatte, hvis de kommer langveis fra for å være her noen dager.

Bodo - Alesund 16.jpg

Fred har investert i det nyeste nye innen musikkproduksjonsteknologi, blant annet i et miksebord han er alene om å ha her hjemme på bjerget. Jeg får se og høre opptak fra konserten med Hot Club de Norvège, som spilte her for noen dager siden. Og som det svinger!

Bodo - Alesund 14-3.jpg

Bodo - Alesund 13.jpg

Fred forteller at han og familien vant en uke med bobil en gang. Og de storkoste seg på tur..
- Så du skal ikke se bort ifra at det blir bobil på oss også, sier Fred, og ønsker meg god tur videre.

Herlig å treffe deg igjen, og se hva du har skapt her i Mosjøen, Fred! Nå er Globia og jeg klar for å reise videre sørover. Neste stopp Trondheim!

Bodo - Alesund 17.jpg

Og som vanlig når jeg er på tur ligger jeg noen dager etter kjøreplanen. Nei, det er ikke lett å reise fra fine plasser og herlige folk. Og herlige folk har det blitt mange av på turen.

Bodo - Alesund 18.jpg

Så en liten pause og spontanlunsj helt nede ved vannkanten på vei sørover.

Bodo - Alesund 19.jpg

Da jeg nærmer meg Trondheim i kveldsmørket merker jeg at noe er på gang i kroppen min. Jeg fryser og svetter om hverandre. Hmmm...

Bodo - Alesund 20.jpg 

Jeg finner meg en plass på en bobilparkering midt i Trondheim sentrum, og jeg legger meg tidlig.

Bodo - Alesund 21.jpg

Idag våkner jeg med høy feber, og det blir senga i bilen hele dagen. Og mesn jeg ligger her og håper på å bli frisk ser jeg at været bare blir bedre og bedre.
- Å være sjuk og alene på tur er ganske tøft, tenker jeg, og kjenner for en gangs skyld på et snev av selvmedlidenhet på denne drømmeturen rundt i Norge.

Trondheim bobilparkering - midt i sentrum!

Denne bobilparkeringa har en fantastisk fin beliggenhet, og nærmere sentrum er det vanskelig å komme. Ti minutters rusletur, og man er på Solsiden. Håper jeg blir frisk til i morgen...

Bodo - Alesund 54.jpg

En ny dag, og fortsatt i dårlig form, men jeg rusler de ti minuttene inn til Solsiden og over brua til Scandic Nidelven hotell i det flotte høstværet...

Bodo - Alesund 22.jpg

Bodo - Alesund 23.jpg

Kåret til Norges beste hotellfrokost!

Jeg har hørt rykter om at de serverer en fantastisk frokostbuffét på Scanic Nidelven hotell. Og det viser seg at hotellet har vunnet et årlig uoffisielt NM i hotellfrokost for ellevte gang! Jeg rusler over brua, og der ligger hotellet. Kanskje litt rart å gå på hotell for å spise frokost når man kommer i bobil, men for meg er dette perfekt akkurat nå. Ikke den store matlysten, men nysgjerrig som jeg er - dette må jeg oppleve.

Det som møter meg da jeg kommer inn på hotellet blåser meg nesten over ende. For her prydes veggene med maleriene til den fantastiske kunstneren Haakon Gullvåg. Bare se her... 

Bodo - Alesund 24.jpg

Bodo - Alesund 26.jpg

For en entré til frokostbufféen! Og siden formen min er elendig blir det først standarden "egg og bacon" på meg, før jeg rusler rundt og ser nærmere på godsakene. Wow, sier jeg. Dette er imponerende!

Bodo - Alesund 61.jpgFoto: Scandic

Bodo - Alesund 29.jpg

Og det kryr av glade kokkeluer og trivelige servitører som steller godt med meg, noe jeg trenger idag.

Kaldbrygga kaffe - en overraskende smaksåpenbaring.

Det er ikke stort jeg orker av frokostsnadderet, men jeg får meg en prat med Kjetil, som viser meg hvordan man lager kaldbrygga kaffe. Og mens han forteller om prosessen er han uheldig og knuser en glasskanne han bruker til prosessen, men han bare fortsetter med et stort smil. Du er bra, Kjetil!

Bodo - Alesund 31.jpg

- Med kaldt vann beholdes fett og oljestoffer i kaffen, og du får en kaffe som har sødme og en god og kraftig ettersmak, forteller Kjetil. Se mer av hvordan Kjetil tilbereder kaldbrygga kaffe her i filmen fra turen innom Trondheim.

Øl til frokost? Ja, hvorfor ikke...

Bodo - Alesund 32.jpg

Så treffer jeg Øyvind, som faktisk har laget et eget frokostøl, spesielt brygget for hotellet. Åja, jeg har smakt mange typer øl på turen, men frokostøl har jeg aldri smakt. Så jeg nipper til et glass med Øyvinds øl og Kjetils kaldbrygga kaffe sammen med en liten frokostdessert bestående av oster fra lokale ysterier.

- Synd at form og matlyst ikke er på topp, tenker jeg, idet jeg passerer nystekte små pannekaker på vei ut. Øyvind dytter en fersk og glovarm pannekake i handa mi, og jeg rusler hjem til bobilen for dagen. Og for natta. Rett i seng på meg, med håp om en enda bedre dag i morgen i denne herlige byen.

Bodo - Alesund 37.jpg 

Idag står jeg sent opp for å besøke et par steder som den trivelige Iliana på hotellet anbefalte meg. Og det er knallvær idag også!

Bodo - Alesund 38.jpg

"Café Løkka - mellom der du var og dit du skal"

Jeg tar  turen innom Café Løkka, som visstnok serverer helt fantastiske burgere. Og det blir en litt sen frokostbiffburger med soppstuing på meg. Jeg kjenner at matlysten så smått har kommet tilbake, og jeg nyter burgeren og det uformelle, trivelige stedet. Anbefales!
 Bodo - Alesund 39.jpg

Bodo - Alesund 40.jpg

Bodo - Alesund 36.jpg

Bodo - Alesund 41.jpg

"Det handler om de små øyeblikkene"

Jeg rusler litt rundt på Solsiden i det gode høstværet, før jeg tar turen innom Jacobsen og Svart Kaffebrenneri  - også anbefalt av Iliana på hotellet.

Bodo - Alesund 42.jpg

Her treffer jeg den strålende kaffemannen Joet fra Nederland, som har jobbet her i dette nye Adressabygget i et par år. 

Bodo - Alesund 43.jpg

Bodo - Alesund 45.jpg 

Joet forteller litt om stedet og presenterer forskjellige kaffetyper for meg, og jeg ender opp med en knallgod kopp med kaffe fra Kenya. Joet kommer også med godt lesestoff om lokale matprodusenter og aktuelt nytt om hva som skjer i Trondheim. Takk for topp service, Joet!

Bodo - Alesund 46.jpg

Bodo - Alesund 47.jpg

Se Joet fortelle mer om stedet her i filmen fra turen innom Trondheim.

Det blir tidlig senga også idag. Og oppholdet i Trondheim ble selvfølgelig lenger enn planlagt. Men for en by! Jeg stortrives i Trondheim. 

SE OGSÅ FRA TUREN TIL TRONDHEIM I 2015: Stiklestad, Nidaros og Røros - en bobiltur på sitt helligste.

Bodo - Alesund 49.jpg

Litt utpå ettermiddagen reiser jeg videre. Jeg er i litt bedre form idag, og målet er Ålesund, der jeg har et par spennende avtaler.

I lengste laget å kjøre helt til Ålesund ikveld, så jeg bestemmer meg for å mellomlande i Molde.

Bodo - Alesund 50.jpg

Fra bobilturen min i 2015 husker jeg at reisen mot Molde er fantastisk vakker, men denne gangen reiser jeg mesteparten av turen i bekmørket, så jeg får naturlig nok se minimalt av det flotte kystlandskapet.

Bobilparkering med en unik beliggenhet.

Jeg ankommer Kviltorp camping i Molde litt sent på kvelden.

Så våkner jeg til dette. Og nok en gang – wow! Det viser det seg å være en veldig fin plass, med bobilparkering helt nede ved sjøkanten. Topp tilrettelagt for oss med bobil.

Bodo - Alesund 56.jpg 

Bodo - Alesund 59.jpg

Nå går turen videre mot Ålesund og treff med enda flere spennende ferdafolk. Gleder meg hemningsløst. Følg med!

Se film fra turen til Mosjøen og Trondheim her...


Se alle reisebrevene her!

Se kart over reiseruta underveis her!

 

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler