Fra Hellas til Italia med bobil for å oppleve østkystens perler!

Publisert av Per Vie den 31. juli 2019

Fra Hellas til Italia for å oppleve østkystens perler! 

Nå er det Italia for alle penga, og etter det vi har opplevd i Hellas er jeg spent på hva som dukker opp på bobilturen langs Italias østkyst. Jeg er klar for flere overraskelser, og de kommer til gangs når jeg besøker denne lille byen på det hvite kalkfjellet. Pia, du skulle ikke reist hjem!

Av Per Vie

Turen over fra Igoumenitsa i Hellas til Brindisi i Italia blir en praktfull tur på stille vann i steikende sol.

Brindisi - Vieste 1

På veien passerer vi ferieøya Korfu.

Brindisi - Vieste 2

Brindisi - Vieste 3

Brindisi - Vieste 76

Ruta nordover fra Brindisi er litt ullen, men etter over ni timers overfart bestemmer jeg meg endelig for en campingplass for natta like i nærheten.

Brindisi - Vieste 4

Valget faller på Villagio Camping Pineta Al Mare, og jeg når jeg svinger inn porten er det mørkt. Det blir rett i seng, og jeg tenker at jeg får se mer av både plassen og stedet jeg har kommet til i morgen formiddag.

Brindisi - Vieste 7

Jeg våkner og rusler mot resepsjonen, og ser at jeg har kommet til en pen og innbydende campingplass, med topp svømmebasseng omkranset av vakre palmer.

Brindisi - Vieste 5

Brindisi - Vieste 6

Brindisi - Vieste 8

Men så kommer overraskelsen. Jeg må være ute av plassen før klokka ti på morgenen, hvis ikke må jeg betale før et døgn til. Så det som bare var tenkt som en rask overnatting blir til en natt ekstra. Dyrt er det også, 35 euro pr natt. Men skitt au, nå blir det sykkeltur på meg.

Brindisi - Vieste 9

Jeg hiver meg på sykkelen, og sjekker først ut stranda, som jeg har sett har fått dårlig omtale på nettet. Her ligger det tang i hauger langs strandkanten som dessverre trekker ned inntrykket.

Brindisi - Vieste 11

Så går sykkelturen videre mot et naturreservat i nærheten. Det vil si 4-5 kilometer unna. Og målet er å se tårnet Torre Guaceto, ytterst mot havet langt der ute.

Brindisi - Vieste 14

Brindisi - Vieste 13

Det blir en heit tur, der jeg sykler meg vill inne i kratt og skog. Jeg går på trynet så det synger, og vettskremte firfisler spretter opp rundt meg og prøver å komme seg unna når 85 kilo svett mann faller mot bakken.

Brindisi - Vieste 16

Med skrubbsår og litt vondt i beinet finner jeg etterhvert den riktige stien mot tårnet.

Brindisi - Vieste 17

Torre Guaceto ble bygger på 1400-tallet, og hele området her regnes som et eldorado for fauna- og blomsterelskere.

Brindisi - Vieste 18

Dette er også et populært utfartssted for de som ønsker seg en egen liten idyllisk strand for seg selv. 

Brindisi - Vieste 20

Trygt tilbake slapper jeg litt av nede på stranda, som ligger rett utenfor porten inn til campingplassen. Jeg slikker mine sår, og slapper av utover kvelden, sliten etter den strabasiøse sykkelturen. 

Vieste neste!

Brindisi - Vieste 21

Idag er byen Vieste målet. Eller Vie-ste, som jeg liker å kalle byen allerede før jeg har vært der. Og det er ingen heite tips som har ført til valget, bare nysgjerrighet på hva slag sted og by som ligger der, ytterst på denne odden jeg har sett på bilder på nettet.

Brindisi - Vieste 77

Turen tar nærmere fire timer, og byr på svært så varierende og spennende landskapsopplevelser.

Brindisi - Vieste 23

Brindisi - Vieste 24

Etter hvert blir bilturen litt villere. Det går opp og ned krokete svinger og bratte bakker i fjellskråningene langs den vakre kysten, der strandidyllene flere steder kun er tilgjengelig med båt.

Brindisi - Vieste 25

Brindisi - Vieste 26

Her går det unna, og Globia lener seg godt over i de krappe svingene, før stranda og byen Vieste plutselig åpenbarer seg foran oss. Se her!

Brindisi - Vieste 27

Vi kjører ned siste bakken og langs en slags allé med noen få campingplasser og overnattingssteder i forskjellige varianter.

Brindisi - Vieste 28

Og selvfølgelig har jeg valgt meg ut Camping Piccolo Paradiso. Mest på grunn av navnet. Herlig!

Brindisi - Vieste 29

I resepsjonen møter jeg ei trivelig dame som henviser meg til en grei plass, tett på naboen. Dette er intimt, men også utrolig sjarmerende. Piccolo Paradiso - bra navn, tenker jeg.

Velkommen til Lille Paradis!

Som vanlig er jeg ikke sein om å rusle til stranda. Ut porten og lyden «wow» kommer nok en gang!

Brindisi - Vieste 30

Her er det vid åpent ut mot havet, og nesten ikke en solseng å se. En sveitser kommer bort til meg og forteller at han så jeg var fra Norge. Han har vært i Norge flere ganger, til og med til Nordkapp. Og elsker Vigelandsparken. Den trivelige sveitseren forteller at han har vært her på Piccolo Paradiso hver eneste sommer 35 år på rad.

- Dette er virkelig et lite paradis, med sandstranda her, den lille trivelige byen og ikke minst campingplassen. Bitteliten og uformell. Her finnes ingen ting, bortsett fra doer og dusjer. Men alt du trenger får du tak i rett utenfor campinplassporten. Og prisen er ekstra hyggelig, smiler den blide sveitseren.

Hva jeg skal betale? 14 euro for natta! Helt i orden, tenker jeg.

Brindisi - Vieste 32

Det veksler mellom tordenværskyer og blå himmel når jeg tar svippsekken over skulderen og rusler ut på stranda.

Brindisi - Vieste 31

Jeg vasser barbeint langs vannkanten i den vidunderlige sanda bortover mot denne byen som tydeligvis er bygget på et kalkfjell. Et fascinerende syn.

Brindisi - Vieste 33

Jo nærmere jeg kommer jo mer blir jeg oppmerksom på en merkelig fjelltopp midt på stranda borte ved de hvite klippene.

Brindisi - Vieste 36

Monolite Pizzomunno viser deg å være det mest kjente landemerket for Vieste, byen som for bare noen tiår siden levde av landbruk og fiske. Idag er det turisme som skaper inntektene, og når jeg beveger meg inn i byens gater skjønner jeg hvorfor folk reiser hit. Først den praktfulle tre kilometer lange stranda, og så denne byperlen som «premie» på slutten av vasseturen. Nok en småby som sjarmerer meg i senk. Pia, hvor er du?

Bli med på byvandring!

Brindisi - Vieste 39

I middelalderen ble havna i byen ofte angrepet av pirater og andre fiender fra kongeriket Napoli, og i 1554 ble rundt 7.000 innbyggere tatt til slaver av tyrkerne. De eldre eller uføre ble henrettet, og denne dramatiske begivenheten minnes årlig i en seremoni her i byen. Idag er det rundt 14.000 fastboende her i fredelige, idylliske Vieste by og kommune.  

Men nå - slå følge!

Brindisi - Vieste 41

Brindisi - Vieste 47

Brindisi - Vieste 48

Brindisi - Vieste 49

Brindisi - Vieste 50

Brindisi - Vieste 52

Brindisi - Vieste 53

Brindisi - Vieste 54

Brindisi - Vieste 55

Brindisi - Vieste 59

Brindisi - Vieste 57

Der borte til venstre på stranda bor jeg.

Brindisi - Vieste 62

Jeg rusler rundt i byen i noen timer, til magen melder at den trenger påfyll.

Brindisi - Vieste 66

Og her ved denne pizzarestauranten blir jeg sittende til det blir mørkt.

Brindisi - Vieste 64

Så blir det en ekstra rusletur etter det gode måltidet.

Brindisi - Vieste 65

Brindisi - Vieste 72

Brindisi - Vieste 68

Brindisi - Vieste 69

Brindisi - Vieste 67

Brindisi - Vieste 74

Og så hjem igjen til «lille paradis» for natta. Ah, for en herlig byopplevelse! Italia leverer. Gleder meg til fortsettelsen.

Se film fra Brindisi og Vieste her...

 

 

 

 

 

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler