Fra Harstad til Lofoten med bobil for å oppleve midnattsola

Publisert av Per Vie den 6. juli 2018

Tjo og hei! Nå er jeg på tur igjen! Og denne gangen er Pia med på ferden. Vi starter med Lofoten, før vi tar turen sørover til Helgelandskysten og Vestlandet. Og som om ikke det er nok, det blir bobiltur til Øst-Europa senere i sommer. Men nå skal vi kjøre fra Harstad og til verdens vakreste øyrike.

Av Per Vie
Se film fra turen til Lofoten HER eller lenger ned i reisebrevet.

Turen fra Harstad og utover mot Lofoten blir fantastisk fra første meter, og Pia og jeg gleder oss stort til å oppleve Lofoten igjen. Sist vi var her sammen var i 2015.

Været er topp – og det lover bra for turen!

2 Tur til Lofoten

Vi har ikke kjørt lange stubben før noen dyr med snåle horn dukker opp midt i veien.
 3 Tur til Lofoten-1

4 Tur til Lofoten

5 Tur til Lofoten

Pia og jeg får alltid god matlyst av vakkert landskap, så vi stopper for å ta oss en liten matbit i veikanten.

7 Tur til Lofoten

Etter den deilige spontanlunsjen smiler vi oss videre på veien mot Kabelvåg.

8 Tur til Lofoten

11 Tur til Lofoten

Idyllisk plass bare en rusletur unna Kabelvåg sentrum

13 Tur til LofotenVi peiler oss inn på Kabelvåg Feriehus & Camping for natta. Kjell Normann har drevet denne plassen i åtte år sammen med sin kone Tanja. Kjell forteller at alle de opprinnelige husene på plassen er demontert og bygget opp igjen. I dag fremstår husene i fantastisk god forfatning, og servicehuset er noe av det beste vi har opplevd.


12 Tur til Lofoten

Hvis du vil besøke Kabelvåg, bør du bo her! Det tar bare 20 minutter å gå til Kabelvåg sentrum. Vi tar rusleturen for å ta en matbit på restauranten jeg besøkte på min første tur til Lofoten for over 15 år siden. Og nå, som den gangen, byr Kabelvåg på blikk stille hav og skyfri himmel.

14 Tur til Lofoten

15 Tur til Lofoten

Nede ved kaia nyter vi et kveldlys som bare blir varmere og varmere utover kvelden. Sola vil tydeligvis ikke ned, og det er fortsatt godt og varmt når vi nyter en deilig fiskesuppe på Præstengbrygga restaurant, med sola hengende over fjellet. 
 16 Tur til Lofoten

17 Tur til Lofoten

En ny dag gryr, og vi forlater den fine plassen for å reise inn og handle i Svolvær. 

18 Tur til Lofoten

På veien åpenbarer dette seg for oss. Wow!

19 Tur til Lofoten

Med gåsehud og tårer i øyekroken, er vi klare for å reise videre til Vestvågøy. Og turen blir som forventet. Fantastisk vakkert, som vanlig her i Lofoten. De karakteristiske stupbratte fjellene som forsvinner i havet skaper en ramme for en kjøretur ingen andre steder kan måle seg med.

20 Tur til Lofoten 

22 Tur til Lofoten 

Vestvågøy! Det er bare å pakke bobilen og ta dere en tur!

23 Tur til Lofoten

24 Tur til Lofoten 

Turen går utover mot Vestersand, og ytterst mot nordvest parkerer vi bobilen for natta. 

25 Tur til Lofoten

Her ser vi rett utover mot det karakteristiske fjellet som reiser seg bak det gamle fiskeværet Eggum. Et mektig syn, som alt annet vi ser rundt oss her i Lofoten!

27 Tur til Lofoten

Det blir etter hvert noe godt i glasset i godværet, og Pia disker opp med hvalbiff til middag. Nam-nam! Jeg love deg at hvalen smaker ekstra godt i disse omgivelsene!

29 Tur til Lofoten

Besøk av veldig trivelig lokalbefolkning

Det nærmer seg kvelden, sola blir varmere, og Kine og Frode kommer på besøk sammen med en liten flokk med ryper. En revunge rusler også forbi idet vi setter oss til rette for å nyte midnattsola.

30 Tur til Lofoten

Kine og Frode flyttet hit fra hovedstaden og bosatte seg her for snart to år siden, og Frode driver i dag Lofoten Vacation, som formidler ferieboliger her på øyriket.

40 Tur til Lofoten

Vi rigger oss til oppe på en åskam rett bak bobilen for å komme tettere på rypene som kretser rundt oss, men også for å få med oss midnattsola. Selvfølgelig!
 49 Tur til Lofoten

Det blir noen sterke øyeblikk med minner for liver. Bare se her ...

48 Tur til Lofoten

41 Tur til Lofoten

31 Tur til Lofoten

32 Tur til Lofoten

Se magiske filmopptak fra turen til Lofoten under ...

 

 

Dagen etter våkner vi til gråvær og litt småsur vind. Temperaturen har falt, men hva gjør vel det, når dette er det vi får se på veien sørover ...

34 Tur til Lofoten

Og selvfølgelig må vi innom Glasshytta på Vikten.

35 Tur til Lofoten

36 Tur til Lofoten

37 Tur til Lofoten

Pia kjøper noe vakkert før vi cruiser videre sørover. Neste stopp blir Ramberg Gjestehus. Her blir vi tatt hjertelig imot av eieren Tordis Berre, som til og med kjente oss igjen fra sist vi var på besøk! Her er det herlig uformelt, med alle typer gjester fra så godt som alle verdensdeler.

46 Tur til Lofoten

Det er fantastisk å komme tilbake til denne stranda som gjorde oss målløse da vi var her sommeren 2015. «Sydenstrand, jo!» sa ungene våre hjemme da vi sendte dem bilder herfra.

42 Tur til Lofoten

44 Tur til Lofoten

47 Tur til Lofoten

I morgen tidlig skal vi stå opp klokka fem for å rekke den første fergen fra Moskenes til Bodø. Etter tre dager i Lofoten er vi klare for Helgelandskysten. Vi gleder oss! Slå følge!

 

 

Ferietur til Lofoten? Her er flere gode tips fra turene mine!

Planlegger du tur et annet sted i Europa? Last ned alle Europa-tipsene mine her!
Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa

  

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler