Fra Happy Hobby i Grimstad til Happy Skiing i Trysil

Fra Happy Hobby i Grimstad til Happy Skiing i Trysil

Endelig på tur igjen! Og den første overnattingsturen i ny Adria bobil blir til Grimstad, der jeg skal holde foredrag om turene rundt i Europa på Happy Hobby Weekend hos Sørlandets Caravansenter. Et par uker senere reiser vi til Trysil før påsken trår til for fullt. Genialt. Vi er nærmest alene i skiløypene!

Av Per Vie, bobilturer 2017.
Se film fra turene til Grimstad og Trysil her eller lenger ned i reisebrevet.

Men først Grimstad. Og da vi kommer dit på ettermiddagen 17. mars finner vi oss en fin plass på Bie Apartment & feriesenter, der jeg har bodd flere ganger. Og i vår fantastiske ”Queen Bed” bakerst i bilen opplever vi den første natta i ny bobil.

Den første frokosten blir en perfekt start på bursdagen min, før vi reiser til Happy Hobby Weekend hos min gode samarbeidspartner Sørlandets Caravansenter. Mye folk og stor stemning.

Etter foredraget mitt runder vi av en perfekt dag på restauranten Smag & Behag i Grimstad, bare et kvarter å gå fra campingplassen. Og maten smaker himmelsk!

Se film fra turene til Grimstad og Trysil her...

 

Klare for Trysil!

Vår Adria bobil er endelig prøvebodd og innkjørt, og Pia og jeg er klare for en førpåsketur. Med nyinnkjøpt skiutstyr i bagasjen reiser vi søndag 2. april. Og Globia er selvfølgelig med.

Man passerer ikke Espa uten å stoppe og kjøpe boller! Og nå trår de til med påskegule varianter.
På veien oppover er vi litt bekymra for om det er nok snø, men da vi nærmer oss Trysil ser det lyst ut. Det er snø!

Vi ankommer Trysilelva Camping søndag ettermiddag. En sjarmerende liten plass med praktfull utsikt opp mot alpinanlegget på den andre siden av dalen. Campingplassen holder forresten åpent hele året.

Les mer om Trysil her!

Vi rusler inn til Trysil sentrum langs sykkel- og gangveien for å handle, kun 10 minutter å gå fra campingplassen.

Det blir tidlig kvelden på oss. Skitur står nemlig på programmet for i morgen, og skiturer er ingen selvfølge! På grunn av ryggproblemer er det over 20 år siden sist jeg gikk på bortoverski. Vi skal tross alt drive med fysiske aktiviteter kroppene våre har vært forskånet fra i veldig mange år. Så det er viktig å være uthvilte. Natta!

Idag er vi klare for løypene i Trysilfjellet. Anna, som driver denne fine plassen, forklarer oss at det går en gratis turistbuss hver time fra campingplassen og rett opp til hjertet av alpin- og langrennsløypene. Verdens triveligste bussjåfør kjører oss et stykke opp forbi Trysil Turistsenter, så vi skal få en best mulig opplevelse og en særdeles komfortabel tur nedover igjen på våre nye, smørefrie langrennski.

Her er beviset. Jeg går på ski! Og apropos smørefrie ski. Geniale oppover, og litt dårlig glid nedover. Men pytt, pytt. Vi er tross alt endelig på skitur igjen.

Og for en tur det blir! Kliss alene i praktfullt preparerte løyper blir det nesten 1,2 mil på ski ned til turistsenteret. Fantastisk! Og samtidig litt rart å tenke på at disse løypene skal fylles med skiglade påskegjester om bare noen få dager. Det blir to lange, herlige skiturer på oss mens vi er i Trysil, og nå gleder vi oss allerede til neste vinter. Ja, hvem hadde trodd det?

Les mer om Trysilelva Camping her på deres hjemmesider.

Takk for oss, Anna! Etter tre knallfine døgn på den flotte plassen din langs Trysilelva tar vi siste døgnet på Trysilfjell Caravanplass. Jeg bestiller bobilplassen via Skistar, og vi er heldige som får plass tett på et av skitrekkene, én av bare ti plasser som senteret disponerer til besøkende bobilgjester.

Været er fantastisk, og vi nyter det siste døgnet, både i solveggen ved bobilen vår, og på Happy Faces, en trivelig sushi- og grillbar ved alpinanlegget.

Her på sidene til Skistar kan du lese enda mer om Trysil som skidestinasjon.

Men nå lukter det digg fra bobilen vår!

Pia disker opp med årets påskemiddag – lammestek. Og hun tryller frem en fantastisk smaksopplevelse, selv uten stekeovn.

Først bruner hun hele steika i stekepanna, før den havner i ei gryte med litt vann og fett for å putre seg fin en drøy halvtime. I mellomtiden tar far frem påskepynten og byr på en liten trall mens mirakelkvinnen på kjøkkenet lager magisk påskesnadder av ypperste klasse.

Så skjæres steika opp i filéter og bråstekes bittelitt i stekepanna. Og sammen med en god rødvin fra Toscana blir det et vidunderlig måltid i herlig ettermiddagssol tett på slalomløypene.

Så bærer det hjemover. Neste stopp er Oslo for å fikse, ordne og vaske litt tøy. Så blir det en aldri så liten sørlandstur på oss, mens populære Trysil om noen små dager garantert fylles opp av skiglade folk fra alle verdensdeler.

Se film fra turene til Grimstad og Trysil her...

 

Det kan nok være vrient å få plass med bobil hvis man tar en spontantur til Trysil i påsken, men å reise uka før, eller uka etter påske er genialt. Og det er garantert nok snø til langt over påske. Trysil byr nemlig på snøgaranti fra midten av november til langt ut i april.

Uansett hvor turen går - god påske!


Klikk her, og se en oppsummering av turen min rundt i Europa i sommer.

Kategorier: Bobilturer 2017, Blogg, Langs vinterveien, Reisebrev, Turer i Norge