Fra Førde til Måløy med hjemmelagde raspeballer i bagasjen

Publisert av Per Vie den 26. juni 2015

Ord blir fattige når inntrykkene blir så overveldende. Naturen, været, menneskene. Så jeg overlater til bilder og filmsnutter å formidle opplevelsene, fra vi reiser fra Sogndal for å treffe raspeball-Signe i Førde til vi kommer til Måløy og Kråkenes Fyr.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

Jostedalsbreen

”Er det mulig!?” er de eneste ordene vi får ut av oss på veien mot Førde langs Jostedalsbreen og Jølstervannet. Og etter denne fantastiske turen kommer vi til Førde på ettermiddagen. Vi finner oss en plass for natta på Førde Gjestehus og Camping.

Møt energikraftverket i Førde!

Damen jeg skal møte idag er utvilsomt en av Førdes personligheter, et energikraftverk av dimensjoner! Signe, sønnen Glenn og deres to medarbeidere Ilse og Lillian må oppleves "live", for disse herlige menneskene er sjelden vare. Så vær så god, her er en liten presentasjon av denne lille enestående familiebedriften som har gjort suksess med sine hjemmelagde rasbeballer…

 

Les mer om Signe og Signes Raspeball AS her på hennes hjemmesider!

For en start på dagen! Det er to store smil som reiser fra Førde, og vi stopper i Naustdal for å spise ferske raspeballer til en litt sen frokost, mens vi nyter Førdefjorden og utsikten.

Naustdal Raspeballfrokost i strandkanten i Naustdal...ingen dagligdags opplevelse!
 

Vi svinger innom Florø på veien og tar en kaffe på brygga, før vi reiser videre med Måløy som mål for dagen.

Kjære Måløy og Kråkenes Fyr - vi kommer tilbake!

Maloy1 Veien mot Kråkenes Fyr...
 
Maloy3 Skarpe svinger, trange veier og vill natur...
 
Maloy4 ...og endelig fremme ved fyret. Makaløs tur!
 

Her ute i havgapet slår vi oss til ro for natta. Vi merker naturkreftene røsker og river i bobilen, og vi bare nyter dette øyeblikket i fulle drag. Men før vi legger oss blir det en sen og eksklusiv middag - Signes hjemmelagde lapskaus.
For en dag!

Les mer om Kråkenes Fyr her på deres hjemmesider!

I morgen går turen videre til Ålesund...

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler