Fra Finnmark til Arctic Race og Morgans Skip på Lille Jamaica!

Publisert av Per Vie den 20. juni 2020

Turen fra Alta til Skibotn og videre til Setermoen går unna i skiftende vær. Og da jeg våkner for å reise til Narvik skinner sola fra skyfri himmel. Et lokalt tips fører meg til Gratangen, og jeg kjører for å se Morgans Skip på Lille Jamaica. Wow!

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.
Se filmklipp fra jeg reiser fra Finnmark til jeg kommer til Narvik nederst i artikkelen.

Jeg forlater Finnmark i fint vær, etter fantastiske drøye to uker her oppe. Finnmark har satt seg fast i hjertet mitt, og jeg skal tilbake. Det er helt sikkert!

Alta:Narvik 1

Alta:Narvik 2

...og da jeg stopper på Gildestua nok en gang er været bedre enn da jeg stakk innom på vei nordover.

Alta:Narvik 3Alta:Narvik 4

Skibotn - minst regnværsdager i Norge!

Alta:Narvik 6

Alta:Narvik 5Jeg kommer til Skibotn, og velger meg Olderelv Camping denne gangen. På vei nordover bodde jeg på Strandbu Camping her i Skibotn. Jeg finner meg til rette på plassen, og kobler meg på nettet - som er veldig bra her. Takk!

Før jeg reiser videre tar jeg en prat med Kirsti Skogmo, som jobber her på denne familiedrevne plassen, før jeg reiser videre. Plassen er fra 1968, startet av eieren Geir Johnsens far. Geir er Kirstis onkel, og nærmest hele slekta er engasjert i campingplassdriften.
- Vi har alle typer gjester, sier Kirsti, og flere av de faste har stått her i nesten 40 år! Vi har 260 faste plasser faktisk, og 90 sesongplasser, til sånne som deg på gjennomreise. Fra september begynner vintercamperne å komme. så her er det helårsdrift. Vi har også hytter i forskjellige varianter, forklarer Kirsti.

Her er det også kafé med middagsservering og en liten dagligvarebutikk.
- Noen kommer også bare for å være her, smiler Kirsti. Det er naturen folk kommer for, og Skibotn er det stedet i Norge med minst regnværsdager!

Les mer om Olderelv Camping ved å klikke her.

Så går turen videre mot Setermoen og Arctic Race...

Alta:Narvik 7Alta:Narvik 8Alta:Narvik 10

Og her på den provisoriske Arctic Camp like ved sentrum av Setermoen treffer jeg Sindre Johansen og kameraten hans. Sindre vant bobil i en uke her under Arctic Race, og de kom hit etter å ha sett første etappe i Harstad dagen før. Jeg tar en prat med Sindre. Se intervjuet ved å klikke her.

Alta:Narvik 11

Jeg intervjuer også Christian Paasche fra TV2. Her sammen med kollega Johan Kaggestad på direkte-TV, med en honnør til militærbygda Setermoen. 

Da er vi klare for andre etappe av sykkelrittet, som arrangeres hvert år her i Nord-Norge...

Alta:Narvik 12

Og etter en trivelig kveld med lokale campingentusiaster i teltet på Arctic Camp våkner jeg idag til knallblå himmel, og reiser mot Narvik...

Alta:Narvik 14

Men først innom Gratangen, etter et tips fra et trivelig par jeg traff på campingplassen i går kveld...

Alta:Narvik 15

Så over Årsteinbrua, og videre langs Gratangsfjorden...

Alta:Narvik 18

Her ute kommer jeg til Lille Jamaica, som stedet kalles. Og se her hva som plutselig dukker opp...

Alta:Narvik 19

Verdens største mobile treskulptur på Lille Jamaica.

Morgans Skip ble gitt som en gave fra den svenske kunstneren Calle Örnermark til Astrid Høgmo. Senere ble skipet en del av bygdene Grøssnes, Myrland og Løvdal. Skulpturen kom til Gratangen sommeren 2008, og står her på det som kalles Lille Jamaica ved innseilinga til Gratangen.

Fantastisk! Bare synd at jeg kommer hit så tidlig på formiddagen. Er alene her, men nyter det jeg ser!

Alta:Narvik 20

Alta:Narvik 22

Dette kan du lese på dette unike kunst- og kulturstedets hjemmesider:
"Velkommen til Captains Cabin og Morgans Skip! Med det nye og nydelige bygget - kjøkken, møterom, kafé og overnatting - får stedet en ny dimensjon. Om dere vil jobbe noen dager, ha nye tanker og ideer inn i team og jobb eller bare vil nyte stor kunst, bølger og vær - er dette plassen på jord.... Velkommen!"

Les mer om Morgans Skip og Captains Cabin ved å klikke her.

Jeg er over meg av begeistring da jeg kjører tilbake samme veien som jeg kom, for å ta en snartur innom Foldvikmarkedet, Nord-Norges største kystkulturfestival. Festivalen arrangeres en sommerhelg hver eneste år. Og i år ekstra heldig med været, kan du si...

Alta:Narvik 23

Her koker det med glade mennesker, som spiser is, pølser og hamburgere, og handler hemningsløst i alle salgsbodene, mens de underholdes av musikanter og en tryllekunstner fra Tromsø. Jeg blir et par timer, før jeg reiser videre mot Narvik...

Alta:Narvik 25

I Narvik er byen i feststemning før søndagens siste etappe av sykkelrittet Arctic Race. Jeg rusler rundt i finværet, og får med meg innspurten fra min plass blant pressefotografene...

Arctic Race 18

Her den siste av tre innspurtsrunder rundt byen igang. Se mer fra Arctic Race på bloggen vår ved å klikke her.

Arctic Race 16

Og det er fortsatt feststemning i her i byen det deilige været, da jeg vender nesa sørover.

Se filmklipp her, fra jeg forlater Finnmark og ender i Narvik...

Hvem vet hvor langt jeg kommer i kveld...

Klikk her og følg reiseruta til Nordkapp!
Klikk her og følg reiseruta fra Nordkapp!

Kategori: Blogg, Reisebrev, Turer i Norge