Første etappe av "Tour de Europe" er igang :)

Publisert av Per Vie den 27. mai 2020

Ventetiden er over. Klar for tur! Først besøk av Nitimen i bobilen på fredag, før jeg vinker farvel til Pia, familien og venner for noen uker. Lørdag klokka 14.30 svinger jeg ut av Samvirkeveien i Oslo med kurs mot Larvik, der jeg skal ta båten over til Hirtshals. Første etappe av Europa 2016 er igang.

Av Per Vie, Europa 2016
Se filmklipp fra Nitimen og turstarten her og lenger ned i reisebrevet.

Fredagen starter med tjo og hei på Nitimen. Først besøk på Bogstad Camping og intervju med bobilgjester. Så tur med min bil ned til Marienlyst sammen med Nitimens reporter Øyvind Bækkevold. Og utenfor radioresepsjonen til NRK er det grillfest med Jørn Hoel, før jeg tar med meg programlederne Ida og Pål i bobilen som en markering på at Reiseradioen overtar.

Turstart 12

Jørn Hoel, Ida Kjøstelsen og Pål Thoresen avslutter Nitimensesongen, mens forfatter Erlend Loe nyter Hoels grillpølser i bakgrunnen.

Turstart 9

Øystein Bache og Rune Gokstad tar over for sommeren, og jeg står klar med bobilen...

Turstart 8

Da er det slutt for denne gang, Ida og Pål.

Se filmklipp fra Nitimen og turstarten her...

Lørdag 18. juni. Dagen er her!

Turstart 2

13474008_10207006136940966_1808651254_n

Dagen jeg har venta på så lenge. Og grua meg til også. Ja, jeg må innrømme at det er tøft å reise fra alle dere der hjemme. Trøsten er at jeg vet at mange følger med meg på turen. Og skulle det bli for ensomt er det jo bare å banke på hos nabobobilen, uansett hvor i Europa jeg er. Så treffer jeg garanter mange omsorgsfulle nordmenn underveis.

Det er som lille Globia sier, min gode følgesvenn på turen: "Vi bor jo alle i samme kropp, så vi må være snille og gode mot hverandre". Hun har slitt med ganske store smerter i den lille globuskroppen sin i det siste, stakkar. Har hatt veldig vondt i Amerika. Og spesielt i Orlando.

Turstart 3

Men nå er det turgleden som gjelder, og sola skinner da jeg dundrer i rask gubbefart utover Drammensveien. Med Tina Turner på full guffe er stemningen stigende, og en god-tur-telefon fra min kjære datter og en etterlengtet prat med Pia – etter én time fra hverandre - gjør turen enda bedre.

Turstart 6

Et stykke på veien mot Larvik plaskregner det, men på turen over havet skinner sola. For meg! For sol, det trenger jeg virkelig nå. Masse god varme og energi til å møte alt jeg skal oppleve.

På turen over til Hirtshals spiser jeg en bedre fiskemiddag. Softis og kaffe til dessert. Jeg får også med meg kampen mellom Island og Ungarn på TV før jeg rusler ned i taxfree’n. Ja, jeg vet jeg skal innom verdens beste vindistrikter, og at man ikke tar med seg fisk til Lofoten. Men et lite glass vin skal nytes ikveld, den første kvelden av veeeldig mange kvelder i bobilen de nærmeste ukene.

Turstart 7

Etter anbefalinger på en av bobilgruppene på Facebook tar jeg første natta på Tornby Strand Camping, bare noen få kilometer syd for Hirtshals.

Her blir jeg tatt godt imot av en trivelig dame i resepsjonen, og jeg betaler beskjedne 181 danske kroner inkl. strøm og dusj. Veldig fin plass, og en perfekt startnatt på turen min. Og med lille Globia ved siden av meg på naboputa, sovner jeg godt i den komfortable senga bakerst i bilen.

Turstart 10

Søndag. Turens første frokost. Deilig og fredelig her. Tror sannelig min hatt jeg blir her et døgn til.
Så reiser jeg videre sydover i morgen, mandag.

Til hvor? Aner ikke. Noen tips? Er klar for rundt et par tre times kjøretur.

Og blogg blir det gjennom hele turen - på søndager og onsdager. Vi snakkes!

Her kan du se reiseruta sydover, del 1.

Her kan du se reiseruta nordover, del 2.

Kategori: Blogg, Reisebrev, Turer i Europa