På bobiltur i 25 minusgrader! Været er ingen hindring!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 25. februar 2020

Dere husker kanskje fotografene Ruben Soltvedt og Kasper Høglund fra tidligere blogginnlegg? De ble kjent via Instagram og har i vinter vært på en bobiltur sammen.

Av Marie Rosenborg Wadahl 

Høglund kommer opprinnelig fra Drammen, men for ett år siden solgte han leiligheten og flyttet inn i bilen. Nå bor han i Lofoten omgitt av vakre strender, majestetiske fjell og værbitt natur. Soltvedt bor sammen med familien i Bergen. Like før jul bestemte de to kameratene seg for at de skulle reise på en bobiltur sammen.

Første stopp

Bobilen ble hentet hos Ferda Bergen, deretter gikk turen mot Drammen.

- Vi siktet oss inn på Dyranut som første overnattingssted på veien mot Drammen. Da vi krysset Hardangerboren var det stjerneklart og vindstille. Jeg kjørte bobilen og Kasper Defenderen. Vi avtalte at vi skulle stoppe i Eidfjord. Det ble fine bilder av stjerner og vi utforsket med lyslenker og lang lukkertid, forteller Ruben Soltvedt.

Bobiltur Ferda

Vakker stjernehimmel 

Neste stopp for fotografene ble ved Vøringsfossen rett før Hardangervidda. De var der tidlig på kvelden og månen hadde ikke vist seg enda. Med andre ord; perfekte forhold for å få flotte bilder av melkeveien. 

- Alt klaffet! Det var ikke en sky å se, mørkt og kaldt. Vi kunne tydelig se melkevien, sier Soltvedt engasjert

Melkeveien bobiltur Ferda

Vakker natur

Etter å ha vært på tur i noen timer kom de to eventyrerne fram til Dyranut, der de skulle campe for natta.

- Vi fant frem spader og gravde oss ut en plass hvor vi kunne parkere bobilen for natta. Det var 20 minusgrader og helt vindstille. Opplevelsen kan ikke beskrives med ord. Landskapet var så vakkert, sier Soltvedt.

 

Vinter og bobil Ferda

The golden hour 

De to kameratene forteller at det var godt å komme inn i den varme bobilen etter mange timer ute i vinterkulda. Fotografene bestemte seg for å stå opp tidlig dagen etter for å få med seg «the golden hour».  «Den gylne timen» er rett etter soloppgang eller før solnedgang, der dagslyset er rødere eller mer blått og mykere enn når solen er høyere på himmelen.

- Etter noen timer på øyet ringte alarmen og da var det bare å komme seg opp for få med seg den vakre soloppgangen. Landskapet badet i blått lys og det var helt stille. Kasper og jeg gikk rundt for å se etter fine fotomotiver og nyte det fantastiske lyset som endret seg for hvert minutt.  Til Kasper sin store skuffelse hadde jeg glemt å ta med kaffe. Etter å ha tatt en god del bilder bestemte vi oss for å kjøre videre i håp om å finne kaffe på veien, smiler han lurt.

På tur med bobil fra FerdaPå tur med bobil fra Ferda

En stor lidenskap 

Soltvedt og Høglund har begge en stor lidenskap for bilmerket Land Rover og måtte selvfølgelig få med seg lanseringen av en ny Land Rover på Geilo.  Bilentusiastene ble over natten på Geilo.

Fotograf FerdaFotograf Ferda

Rampete fjellrev 

Dagen etter møtte samboeren og ungene til Soltvedt dem for å bli med til Nesbyen og oppleve Langedrag naturpark.

- Jeg tror det var godt for familien min å komme seg bort fra regnværet i Bergen. I Nesbyen var det fin vinterstemning.  Ungene syntes det var stor stas å få lov til å sove i bobilen. De smilte fra morgen til kveld. Vi besøkte Langedrag der vi fikk hilst på mange forskjellige dyr. Det var en fjellrev som stakk av med votten til samboeren min, ler Soltvedt.

På nye eventyr med bobil fra Ferda

Bruke bobil om vinteren? ikke noe problem!

En av våre dyktige selgere ved Ferda Grimstad, Christian, forteller at stadig flere av kundene våre velger å bruke bobilen hele året. 

- Bobilene har etter hvert  blitt av så god kvalitet at de aller fleste fungerer greit ned til 15 minusgrader. Blir det kaldere kan man få utfordringer med vannet. Da kan det fort fryse i spillvannstanken og tette seg i dusjen. Å holde varmen er nok ikke problemet i de fleste bobiler, men det er vannet som er utfordringen, sier Christian.

Alkove bobil Ferda

- Hvilken bobil burde du gå for, hvis du skal bruke den hele året?

- Carthago er helt klart bobilmerket som er best egnet for vinterbruk. Det kjente merket  bygger alt inn i bilene, og har godt med isolasjon rundt alt som har med vann å gjøre. Dessuten vil du ikke få problemer før det blir kaldere enn 30 minusgrader, forteller Christian. 

Selger Ferda

"Lukusushotell"

Soltvedt og Høglund trodde at en slik tur kom til å by på mange problemer på grunn av vinterkulda.

-Jeg var svært spent på hvordan det skulle bli å bruke bobil i flere minusgrader og på glatte veier, men det gikk over all forventing. Vi hadde et luksushotellrom midt oppe på Hardangervidda i 25 minusgrader. Derfor gleder vi  oss til nye eventyr med en bobil fra Ferda, avslutter Soltvedt.

Ferda sine fotografer på tur

Alle bilder er tatt av Ruben Soltvedt

 

 

Kategori: Tett på opplevelsene

Relaterte artikler