Kasper Høglund solgte leiligheten og flyttet inn i bilen

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 5. februar 2020

For ett år siden bestemte Kasper Høglund seg for å flytte ut av leiligheten i Drammen sentrum og inn i en Land Rover for å kunne reise og ta bilder.

Av Marie Rosenborg Wadahl 

Nå har eventyreren flytte til vakre Lofoten hvor han jobber med bilutleie ved siden av fotograferingen.

- Jeg har tidligere jobbet ved en barneskole og tilbrakte mye av fritiden min ute i naturen for å koble av. Det tok ikke lang tid før jeg sov mer ute i telt enn jeg sov hjemme i leiligheten. Derfor bestemte jeg meg for å flytte inn i bilen for å kunne reise hvor enn jeg ville og bruke pengene på noe jeg syntes var skikkelig verdt det. Siden jeg bor i en Land Rover har jeg ofret mye luksus til fordel for reising. Dette er nok ikke noe for alle, men i mitt tilfelle går det fint, siden jeg har alt av fasiliteter på jobb. Skulle jeg reist på fulltid hadde valget vært annerledes, poengterer Høglund.

 

PB180294-1

Eventyrer:  Høglund bruker mye av fritiden til å reise og fotografere. 
Foto: Kasper Høglund (@kasper.hoglund) 

 

Historiefortelling

Fotografen forteller at han startet med foto for to år siden
- Det jeg liker best med det er at jeg kan drive historiefortelling med bilder. Det er svært gøy at folk kan følge med på reisene mine, smiler Høglund.

 

Skjermbilde 2019-12-12 kl. 10.09.32

Sosiale medier: Fotografen legger ut bilder på Instagram hver dag. 
Foto: Kasper Høglund (@kasper.hoglund)

 

Livet i bobil

Kasper Høglund har vært på sin aller første bobiltur og ble både overrasket og imponert over alle de praktiske løsningene man får plass til i en bybobil. Han forteller at reisen startet hos Ferda Nordkjosbotn, som ligger et lite stykke utenfor Tromsø. Der hentet han bobilen før han kjørte videre til Lofoten.

-Jeg reiste rundt og stoppet der jeg kunne ta bilder av folk som drev med surfing. På denne tida av året er det lite dagslys og mye dårlig vær. Derfor var deilig å kunne sitte inne i den varme bobilen og redigere bilder mens stormen herjet utenfor. På kveldene reiste jeg med bobilen på nordlysjakt.  Etter å ha vært ute i vinterkulda for å ta bilder av «lysshowet» var det godt å ha bobilen som en varm base. Jeg kunne ikke akkurat klage over å ligge i senga og se på nordlyset gjennom takluka, forteller han fornøyd.

 

Design uten navn (15)

Stor frihetsfølelse:  Kasper Høglund har vært på sin aller første bobiltur og ble både overrasket og imponert over alle de praktiske løsningene .
Foto: Kasper Høglund (@kasper.høglund)

Frihet 

Høglund sier han liker at livet i bobil gir stor frihet og er en avslappende måte å reise på.

- For en som har brukt bilen som et hjem i nesten ett år er bobillivet noe mer luksuriøst. Man har alt man trenger inne i en varm kupé. Når jeg reiser med bilen må jeg gå ut for å komme til «kjøkkenet». En bobil er akkurat som et hotellrom. Det aller beste ved dette hotellet er at man kan reise akkurat dit man vil, sier han glad.

- Hvor vil du reise neste gang?

- Neste tur må gå til et sted med mer dagslys. Her i nord er det mørketid nå. Det er noe man kjenner på kroppen og det er også vanskeligere å ta bilder når det er så lite lys. Til gjengjeld kan jeg glede meg til midnattsolen her oppe med evigvarende dager, og utrolig fint fotolys hele natten, avslutter han.

Vi i Ferda gleder oss til å følge med Kasper på neste tur!

 

Kategori: Tett på opplevelsene

Relaterte artikler