Bli kjent med vår nye fotograf, Ruben Soltvedt!

Publisert av Marie Rosenborg Moen den 15. november 2019

I 2015 mistet Ruben Soltvedt sin daværende jobb og tilbrakte derfor mye tid ute i naturen. Det tok ikke lang tid før interessen for foto ble vekket. Han bestemte seg for å bruke kameraet til å motivere seg selv og inspirere andre i sosiale medier.

Av Marie Rosenborg Wadahl 

Ruben Soltvedt er 27 år og bor i Bergen sammen med samboer, tvilling-gutter (7) og minstemann (3). Soltvedt jobber på oljeplattform i Nordsjøen for Aker solutions, og er derfor på havet i to uker og hjemme fire uker. På fritiden driver bergenseren sitt eget firma og tar på seg foto-oppdrag over hele landet.    

Aktiv barnefamilie på sin første bobiltur Ferda

Friluftsliv: Barnefamilien er ofte ute og sover gjerne i telt. 
Foto: Ruben Soltvedt (@rubensoltvedt) 

 

Aktiv Familie

Fem-barnsfamilien er en svært aktiv familie og er ofte på tur.

-Vi liker å utforske landet vårt og oppdage skjulte skatter. Jeg er en person som sjelden sitter i ro og er som regel alltid ute med familien, sier fotografen smilende.

 

Ønsker å motivere

Soltvedt forteller at han brenner for å motivere foreldre til å ta med barna ut i naturen.

- Ta med barna ut, sov i telt, utforsk nærmiljøet, tenn et bål og nyt øyeblikkene. Aktiviteter trenger ikke å koste skjorta. Det er ikke nødvendig å dra på kino, spise på restauranter eller reise på sydenferie for at barna skal ha det bra. Det er ofte de små tingene og de koselige stundene sammen med familien som barna gjerne husker når de vokser opp, sier han engasjert.

Ferda sin nye fotograf drone

Kreativ: Soltvedt bruker ofte drone for å få spennende bilder fra luften.
Foto: Ruben Soltvedt (@rubensoltvedt)

 

Gode tips 

Soltvedt startet med foto for tre år siden og har funnet sin egen stil.

De beste tipsene er å ta bilder i råformat (RAW), redigere dem i Lightroom og prøve å finne sin egen stil, oppfordrer han.

Ferda sin nye fotograf

Sosiale medier: Fotografen legger ut bilder på Instagram hver dag. - Instagram har blitt en svært viktig plattform for meg. Målet mitt er å inspierere andre, sier Soltvedt. 
Foto: Ruben Soltvedt (@rubensoltvedt)

 

Inspirerer 

Soltvedt inspirerer mange med sine flotte bilder av storslått natur og magiske øyeblikk med familien. Flere og flere vil følge med Soltvedt og familien på eventyr.

- Instagram har blitt en viktig plattform for å kunne dele opplevelser med andre, forteller han. I dag har den dyktige fotografen godt over 12.000 følgere på Instagram og tallet øker.

 

På sin første bobiltur med bobil fra Ferda

Livet i bobil:  Familien har vært på sin aller første bobiltur. - Barna elsket det! Vi gleder oss til å reise på lengre turer med bobil, sier småbarnsfaren glad. 
Foto: Ruben Soltvedt (@rubensoltvedt)

 

Første bobiltur

For noen uker siden var Soltvedt og familien på sin første bobiltur med en alkove-bobil fra Ferda.

- Det var min første tur med bobil og jeg må si at det var en fantastisk, enkel og lettvint måte å reise på. Vi overnattet blant annet på et fjell og ungene holdt seg varme hele natta og vi hadde alt vi trengte lett tilgjengelig. Jeg ser fram til å kunne reise på lengre turer med bobil. Drømmen er å reise til Lofoten. Jeg har også lyst til å kjøre gjennom Tyskland, Sveits, Østerrike for så å ende opp i de vakre og dramatiske Dolomittene, fjellområde nord i Italia, avslutter eventyreren.

Vi i Ferda gleder oss til å følge med Ruben på neste tur!

 

 

Kategori: Aktuelt om oss, Norges-turer

Relaterte artikler