Driving home for Christmas. Obrigado, Portugal!

Publisert av Per Vie den 11. januar 2019

Etter nesten fem uker i Portugal var det på tide å sette kursen hjemover. Ville hjem til mine kjære til jul, men som vanlig når jeg er på tur ble det noen dager ekstra. Ikke lett å forlate vidunderlige Portugal. Du er herved advart! 

Av Per Vie
Se film fra hjemturen HER eller lenger ned i reisebrevet.

Fra jeg dro hjemmefra midt i november har hele turen vært en fornøyelse. Og selv om det er langt å kjøre til og fra Portugal er det verdt hver eneste mil. For dette har nok vært en av de beste bobilturene jeg har hatt siden jeg ble bitt av basillen i 2015. 

Siden jeg valgte å reise inn i Portugal fra sør og kjøre kysten nordover ble det en tur innom Altea i Spania, før jeg kom til Portugal.

Her er noen stemninger fra hele turen, pluss lenker til hvert enkelt reisebrev:

Portugal 40-1

Bobilturen mot Portugal går selvfølgelig innom Spanias vakreste småby.

Olhao 68-1

Algarve - for en start på bobileventyret i Portugal!

Monte da Rocha

På vei til Monte da Rocha for å spise kylling - på Grisen!

Sagres 35-2

Fra skogdrama i Monchique til mektige klipper og surfestrender i Sagres.

Porto Covo 60-1-1

Portugal er et bobileventyr. Tettere på kystens perler kommer du ikke!

Evora 35-1

Portugal er gåsehud. Spesielt når jeg kommer til Évora og Capela dos Ossos!

Lisboa 87-2

Med bobil til Lisboa, værsågod. Bli sjarmert i senk, du også!

Obidos 27-1

Lunsj i Cascais, frisk bris på Kapp Roca og intim byvandring i Óbidos.

Nazaré 68-1

Mannen fra Nazaré med bobil på klippekanten.

Aveiro 59-1

Fra endeløs strandidyll på Mira Beach til fargerike kanalbåter i Aveiro.

Porto 62-1

Store lille Porto. For en finale på en uforglemmelig bobilreise i Portugal!


Hvordan hjemturen gikk? Ta en titt!

Her kan du se korte filmklipp fra hele turen, pluss noen øyeblikk fra turen hjem: 

 

TIPS! Sett av god tid til kjøreturen til og fra Portugal.

Jeg har som "uvane" å legge på noen ekstra dager før jeg reiser hjem når jeg koser meg på tur. Og det samme gjorde jeg denne gangen. Men så nærmet jula seg, og jeg ville veldig gjerne hjem til mine kjære før julaften. Så da ble det lange strekk bak rattet på veien hjemover. Litt lenger enn jeg vil anbefale, ikke minst gjennom Frankrike, der jeg valgte å kjøre utenom bomveiene fra Bordeaux og nordover. Fantastisk fint å oppleve de små sjarmerende byene på landsbygda i stedet for å dundre gjennom dette herlige landet, der bomstasjonene kommer tett som haggel.

Reiserute hjem fra Portugal

Men en ting må sies. Bobilen jeg har kjørt har en kjørekomfort uten like! Min kjære Knaus har fraktet meg hjem trygt, godt og komfortabelt, en hjemtur på fire dager og nærmere 350 mil. Totalt på turen har jeg nok kjørt 1100 mil. Nå gleder meg bare til neste tur. Hvor den går får tiden vise.

Takk for følget! Og vær du sikker - snart er jeg på veien igjen.

 Se oppdatert kart over kjøreruta til Portugal

Se alle reisebrevene her!

Ta også en titt på alle reisebrevene mine fra andre ture jeg har hatt rundt i Europa:

Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa

 

 

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler