- Det beste med bobil? Friheten til å kjøre hvor vi vil, når vi vil!

Publisert av Per Vie den 31. mars 2020

Enkelte mennesker gir deg masse påfyll av energi når du prater med dem. Per Egeland fra Portør er definitivt en av dem. For denne relativt ferske Sunlight-eieren sprudler over av iver og engasjement fra første setning.

 Av Per Vie

- Hei Per! Så hyggelig, stråler navnebroren min. Han og hans kone kjøpte en splitter ny Sunlight bobil i april ifjor.

- Fornøyd?

- Om jeg er fornøyd? Jeg kunne ikke fått bedre service enn den jeg fikk av Frederick hos Ferda i Grimstad! Du skjønner, vi var Frederics første kunde på ny bobil. Og han har vært alle tiders. Den mannen er helt enestående! Og hver gang jeg reiser innom Frederick går jeg rett inn på kontoret hans og sier: ”Hallo! Her har du maten din!” Så får han en purke (les: skolebolle) av meg. Fast kotyme, ler Per hjertelig.

- Hehe, gøy å høre, Per! Er denne bilen deres første bobil?

- Neida, Randi og jeg fikk denne flotte bilen 10. april i fjor, og da bytta vi inn vår noen år gamle Knaus bobil. Så nå har vi fått oss Queen Bed og greier, smiler Per fornøyd.

- Hvor gikk første turen med ny bil?

Per Egeland 4.jpg- Den første turen ble til Skottevik Camping rett syd for Lillesand. Fin plass. Så ble det tur til Holland. Du skjønner, jeg kjenner så mye folk i Holland, Belgia, Frankrike og Tyskland. Har jo kjørt nedover i Europa som lastebilsjåfør i mange år, forteller Per.

Jeg tviler ikke et sekund på at denne trivelige humørsprederen kjenner mange folk rundt omkring. Skulle bare mangle. 

- Nå er jeg 71, og har vært pensjonist noen år allerede. Så nå bare koser vi oss, Tulla, Randi og jeg, sier Per.

Randi og Tulla.jpg

- Det er Randi som tar alle bildene. Hun har litt peiling, for hun har jobba i en fotobutikk, forklarer Per.

- Så det med camping og bobil er en naturlig livsstil for dere?

- Åja, jeg har nok fått med meg noe hjemmefra, for min far Aage Egeland var faktisk den som starta Bogstad Camping for en del år siden.

Artig å høre, for Bogstad Camping er et populært førstevalg for mange som skal besøke hovestaden med bobil. 

- Hva er favorittreisemålet til Randi og deg, da?

- Vi liker å kjøre nedover i Europa, blant annet til Vejle og videre på E20 til Kolding, så til Husum i Tyskland og ferge derfra og over til Glückstadt. Ellers elsker vi å kjøre rundt i Sverige. Öland er fantastisk fint! Liker oss godt på sørkysten, og svenskene er veldig hyggelige. Så det kan vi anbefale!

- Hva synes dere er det beste med livet i bobil?

- Det beste med bobil er uten tvil friheten til å kjøre hvor vi vil, når vi vil!

- Helt enig, Per. Så enkelt kan det beskrives. Men nå da, nå som det er vinter?

- Vi har bobiltid fra 1. april til 1. oktober, Randi og jeg. Så nå står bilen tørt, trygt og godt i garasjen i jevn og fin temperatur, forteller Per.

Per Egeland 2.jpg

- Hvis du skal nedover i distriktet her, kan du ikke ta deg en tur innom oss? Vi har veldig god kaffe, skryter den hjertevarme bobilmannen fra Portør.

- Klart jeg kan. Fint navn du har, forresten, Per. Og takk for praten!

Her kan du lese intervjuer med flere ferdafolk som brenner for livet i bobil.

Se vårt utvalg av Sunlight bobiler!

Kategori: Blogg, Ferie og fritid, Kundehistorier