Bobilturen mot Portugal går selvfølgelig innom Spanias vakreste småby!

Publisert av Per Vie den 18. november 2018

For noen dager siden satte jeg kursen mot Kristiansand, og mange lange mil lå foran meg gjennom Danmark, Tyskland, Luxembourg, Frankrike og Spania. Og da jeg kom til vakre Altea i Spania hadde jeg tilbakelagt 322 mil på tre og en halv dag. Puh! Godt med et par hviledager her på Costa Blanca.

Av Per Vie
Se film fra turen ned til Spania HER eller lenger ned i reisebrevet.

Det har blitt tirsdag formiddag når jeg vinker farvel til Pia og styrer bobilen mot Sørlandet. Endelig er jeg på tur igjen!

Portugal 1

Første reisemål er Kristiansand, og turen nedover blir temmelig våt. Men hva gjør vel det, når det ligger store opplevelser og venter på meg langt der nede, "bare" 370 mil unna?

Og Globia er selvfølgelig med!

Globia

Her kan du se filmklipp fra turen nedover til Spania:


Først reiser jeg innom en god samarbeidspartner på Brokelandsheia, og så videre sørover i innekoselig bobilvær. Møkkavær, med andre ord.

Portugal 2

Jeg får et tips om at jeg kan parkere like ved båten som skal frakte meg til Hirtshals. Perfekt! Bare å svinge rundt hjørnet og inn på båten i morgen tidlig.

Portugal 3

Portugal 4

Allerede julepynta forlater båten Kristiansand klokka åtte på morgenkvisten, og tre og en halv time senere dundrer Globia og jeg sørover gjennom Danmark.

Portugal 5

Målet for dagen er den tyske studentbyen Münster. Jeg regner med å komme frem først i kveld, så på denne turen blir det ingen stopp for noen som helst form for sedvanlig byvandring i kjent Vie-stil før jeg er godt nede i Spania.

Portugal 6 

I månelyst bekmørke finner jeg meg en plass på Campingplatz Münster.

Portugal 7

Dagen etter ser jeg at dette er et knallfint sted å stå, bare 20 minutters sykkeltur unna Münster sentrum. Men siden jeg kom så sent ble det bare å sove og reise igjen. Så Münster – jeg kommer tilbake for å se mer av deg en annen gang!

Portugal 8

Idag er reisemålet Lyon. Nok en lang etappe som starter med knallvær, men går over til tett tåke når jeg passerer Luxembourg og kjører inn i Frankrike.

Portugal 9

Portugal 10

Temmelig sigen i øynene, men storfornøyd med dagens lange etappe, svinger jeg inn på Camping International De Lyon sent torsdag kveld. Også her blir det rett i køya for å hvile ut til nok en gigantetappe i morgen. Lange etapper, åja, men jeg er bemerkelsesverdig kvikk etter daglige etapper på 8-10 timer. Fantastisk bil å kjøre, rett og slett!

Portugal 11

Idag er planen å kjøre til Valencia i Spania, men underveis får jeg et godt tips av to gode bobilvenner som akkurat nå camper i den lille byen Altea på Costa Blanca-kysten. Og da blir turen enda litt lenger. Men jeg tenker at nå jeg først har kjørt nærmere hundre mil kan jeg like gjerne putte på noen mil til. Og det går aldeles strålende! Så blir det veldig trivelig å treffe Bente og Alf.

Portugal 13

Portugal 14

Nøyaktig klokka ti på kvelden svinger jeg inn porten på Camping Cap Blanch i Altea. Jeg får en fin plass, kobler på strømmen og stormer avgårde for å få meg en middag. Og på hjørnet på bildet under finner jeg det magen skriker etter.

Portugal 15

Portugal 16

Restauranten like rundt hjørnet tar imot meg med åpne kraner, og det blir en god oksefilét og et par glass deilig øl før jeg kryper til køys, storfornøyd med dagens etappe på 114 mil. Selvfølgelig med stopp underveis for lunsj og påfyll av drivstoff.

Altea - Spanias vakreste by?

Noen påstår det, og idag skal jeg se det selv. Det er kjørefridag, og jeg starter dagen med en dusj for så å rusle innom for en kaffeprat med Bente og Alf fra Ålesund. Disse to herlige bobilvennene har fulgt bloggen min siden jeg startet i 2015, og det er derfor ekstra stas å treffe dem. Vidunderlige folk!

Portugal 17

Bente og Alf har vært her i seks uker, og skal videre til Frankrike i morgen. De forteller at det er mange nordmenn her som kommer nedover mot slutten av september og blir her gjennom hele vinteren. Ikke vanskelig å forstå det! 

Jeg forteller Alf at jeg sikkert har brukt godt over to tusen kroner på bompenger på turen hit.

– Hvorfor det? Du må kjøre denne ruta her, sier Alf, og viser meg en veibeskrivelse han mer enn gjerne deler med alle som skal kjøre nedover hit.

– Ingen bompenger, og en mye triveligere tur, sier Alf, som også kan fortelle at de til og med fricamper underveis. Her er veibeskrivelsen hans:

Portugal 50

Takk for tipset, Alf. Neste gang! Her er min rute så langt:

Portugal 52

Etter den trivelige kaffepraten tar jeg sandalbeina fatt for å rusle langs den vakre strandpromenaden til gamlebyen. Ufattelig deilig å stikke føttene inn i sommerskoplagg nummer én igjen. Så slå følge!!

Portugal 19

Portugal 21

Portugal 22

Portugal 23

Bente og Alf tipset meg på at jeg burde besøke restauranten Casa Vital, som visstnok drives av Åge fra Ålesund! Og selvfølgelig må jeg treffe denne sunnmøringen som har vært gal nok til å etablere seg her i gamlebyen i Altea. Så jeg styrer sandalene mine mot denne vakre trappegata. Restauranten til Åge skal ligge der oppe et sted...

Portugal 24

Så kommer jeg til Casa Vital. Wow! Restauranten ligger praktfull til, men fantastisk utsikt over havet.

Portugal 39

Portugal 27

Den trivelige sunnmøringen tar hjertelig imot meg. For et sted. Og for en mann!

Portugal 26

Åge forteller at han har drevet denne restauranten i 18 år. Og her kan du også få norske fristelser som laks og torsk. Torsken er forresten fra selveste Lofoten! Og han byr også på fantastisk lokal biff og annen spansk mat, som tapas og pastaretter. Åge snakker varmt om Altea, og gir meg noen gode tips på hva jeg bør se. Han er også guide for turister som gjerne vil oppleve den gamle bydelen.

– Det som er fantastisk med Altea er selvfølgelig stranda og havet, men jeg anbefaler også turistene å gå turer i fjellene rundt her. Fantastisk fint, sier Åge, og viser meg restauranten sin. Velkommen inn!

Portugal 28

Her er det lett å trives. Ikke så stort, men lunt, intimt og særeget.

Portugal 29

Og som om ikke dette er nok, denne kreative sunnmøringen har også sin egen blåvin som passer perfekt til fisk og sjømat.

Portugal 30

– Du for kjøpt den på polet i Norge, og jeg eksporterer også vinen til Sverige, Tyskland, Bulgaria og Hellas, forteller den entusiastiske restauranteieren. Artig!

Jeg sier takk for herlig prat, og etter tips fra Åge svinger jeg rundt hjørnet og inn byporten.

Portugal 32

Portugal 33

Portugal 38

Portugal 34

Portugal 35

Portugal 36

Helt øverst i gamlebyen er det fantastisk utsikt mot Albir, og langt der borte bor jeg med bobilen.

Så er det tid for å rusle ned de trivelige trappegatene igjen og nyte den vakre promenaden tilbake til campingplassen.

Portugal 40

Portugal 37

Portugal 41

Portugal 42

Litt utpå kvelden blir jeg invitert med på en bedre middag på Palmen Restaurant i Albir, nabobyen til Altea. Restauranten ble en gang var drevet av nordmenn. Derfor navnet.

Portugal 43

Og med verdens herligste selskap blir det en fantastisk kveld med mye godt av både vått og tørt. Bente og Alf har også med seg sin gode venn Venke, som er en av mange nordmenn som bor her gjennom hele vinteren.

– Bare en rask tur hjem til jul med fly, og så hurtigst mulig tilbake hit igjen, smiler Venke. Skjønner deg, Venke!

For en praktfull avslutning på besøket mitt her på Costa Blanca-kysten!
Jeg nærmer meg det store reisemålet - Portugal. 

"Bare" 80 mil igjen! Følg med!

Se oppdatert kart over kjøreruta til Portugal

I mellomtiden kan du se flere av mine turer rundt i Europa her:

Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler