Bobilsesong hele året? Været ingen hindring!

Publisert av Per Vie den 13. desember 2019

Stadig flere bobilentusiaster velger å bruke bobilen hele året. Det vil si at bobilsesongen for mange er 12 måneder. Noen velger å reise sørover til varmere strøk om vinteren, mens andre utfordrer både seg selv og bobilen gjennom snø, is og kulde her hjemme. Hva med deg?

Av Per Vie

Er du en aktiv snøbrettkjører eller elsker å legge milevis på ski bak deg i godt preparerte skiløyper rundt i Norge? I så fall, hva er vel bedre enn å kjøre dit du vil og parkere tett på løypene?

Terje Tuft Hemsedal 8-1

Da er det godt å vite at stadig flere campingplasser med topp beliggenhet for vinteraktiviteter holder åpent gjennom hele vinteren her hjemme i Norge..

Høsttur 5

Kanskje du er av den mer bedagelige anlagt bobilkjøreren, som gjerne reiser til et fredelig sted for å slappe av, fyre opp bålpanna og nyte tilværelsen sammen med partneren og andre bobilvenner? Om det er høst, vinter, vår eller en vanlig norsk sommer, kvelder rundt bålpanna er alltid trivelig., spesielt når du fricamper.

Været ingen hindring!

Vår blogger Per Vie reiste Norge rundt i tre måneder i 2015, og han forteller at han hadde shortsen på seg kun fire dager av totalt 90! Og på kveldene satte han på varmen i bilen for ikke å fryse. Det var faktisk nede i 4 varmegrader noen netter den sommeren. Men det var ingen klage å spore fra den karen. At det ikke er steike varmt er faktisk en fordel når man skal kjøre så langt som Per gjorde på den turen.

nordkapp-11-1

«Det var ingen god og varm sommer, men mye sol, og egentlig perfekt temperatur for langkjøring i bobil», sier Per, som blant annet kjørte Finnmarksvidda rundt. Her i boblejakke på Nordkapp 1. august.

Toppturer, Terje Tuft 15-2

Les også: Godt å vite om livet i bobil for deg som gjerne vil kjøre hele vinteren.

Så tenker du å bruke bobilen hele året, ta en runde på hvilke egenskaper bobilen bør ha, hva slags turer du vil kjøre, om du velger å bli i Norge eller ser for deg å sette bobilsnuta mot varmere strøk før kulda kommer og tar oss her hjemme.

Uansett hva du velger – god bobilvinter!

Kategori: Ferie og fritid, Tips og råd

Relaterte artikler