Bobilferie til Cornwall? Åja, men ta en tur til Wales også!

Publisert av Per Vie den 27. juni 2017

Etter den overveldende reiseopplevelsen gjennom Cornwall og Devon er jeg spent på hva som møter meg i Wales. Og da jeg svinger inn i den lille kystlandsbyen Port Eynon og ned til denne stranda blir jeg nok en gang målløs. For en bobiltur jeg opplever!

Av Per Vie, Bobilturer 2017.
Se film fra turen til Dulverton, Bath og Port Eynon her eller lenger ned i reisebrevet.

Min gode reisepartner Globia er enig med meg. Det blir en litt lang etappe idag. Etter et fint opphold i kong Arthurs fotspor i Tintagel sikter vi oss inn på Exmoor nasjonalpark i Devon.

England 41-10.jpg

På nettet ser jeg at det er en campingplass som ligger tett på den lille byen Dulverton i sydenden av nasjonalparken.

Og som i Cornwall blir veiene veldig brått nesten smalere enn bilen min. Men jeg liker det. Alltid spennende å kjøre her borte. Vakker spenning.

England 43-10.jpg

England 44-10.jpg

Hva møter meg rundt neste sving? Tja, det vet man aldri. Morsomt og spennende.  Men så lenge folk er så imøtekommende som den trivelige bonden som mer enn gjerne rygget traktoren sin for å slippe meg frem, da går det veldig bra. Engelskmenn er vant til dette, og de tar hensyn til litt spente og forsiktige bobilturister som meg.

England 46-6.jpg

Til lille Dulverton i Exmoor nasjonalpark

Jeg svinger over den lille brua inn til Dulverton og tar til venstre, og etter et par hundre meter er jeg på plass på Caravan and Motorhome Club.

England 49-1.jpg

Jeg ser det med én gang. Dette er en meget ordentlig, ryddig og pen campingplass, og med sin beliggenhet i ytterkanten av Exmoor nasjonalpark er dette et perfekt reisemål for fine opplevelser. Også så nær den lille landsbyen Dulverton. 

England 48A.jpg

England 48-1.jpg

England 47-1.jpg

Jeg får plass inntil elva Barle som renner forbi campingplassen og byen, og jeg nøler ikke med å rusle den korte veien inn til landsbyen. Fire minutter, og jeg er i hovedgata.

England 410-2.jpg

Rett ved Barlebrua ligger Bridge Inn pub og restaurant, og det blir en god lunsj på meg. Hjemmelaget skinke med speilegg. Smakte fantastisk godt. Lokal og god mat. 

England 411-1.jpg 

By og by, fru Blom. Bare noen hundre meter, og hovedgata er unnagjort. Jeg rusler forbi det vakre apotekerhuset opp til enden av gata for å titte på All Saints Church i byen.

England 412.jpg

England 415-1.jpg

Rett nedenfor den gamle kirken ligger Wood pub, og det blir en naturlig pitstop for litt påfyll i den glo’heite varmen. Nærmere 30 grader nede i denne vakre Somerset-dalen kjennes på kroppen.

England 416-1.jpg

England 417-2.jpg

Men for en trivelig pub! Terningkast 5! Og på vei ned langs hovedgata blir det flere bilder...

England 418.jpg

England 420-1.jpg

Da jeg passerer brua er det folk som koser seg på byens badeplass...

England 419-1.jpg

England 421-2.jpgExmoor House i kveldssol

England 422.jpg

Så svalner det litt av utpå kvelden, og jeg sovner til bruset fra elva rett bak meg.

Bath - romerbadbyenes hovedstad

Idag er Bath reisemålet, kjent for sine romerske bad. Byen ble grunnlagt da et romersk kurbad ble bygget her, derav navnet på byen. 

England 423.jpg

Globia og jeg peiler oss inn på å reise til Bath Marina & Caravan Park.

England 425-1.jpg

Etter to timers spennende kjøring - som vanlig - kommer vi til en litt mer upersonlig campingplass enn den vi kom fra i Dulverton. Men gamle Vie henger ikke med gjeipen av den grunn...

England 426-1.jpg

Varmen holder seg. Jeg få av meg alle overflødige filler, hiver meg på sykkelen og tar stien langs elva Avon inn til Bath.

England 427-1.jpg 

England 428.jpg

Det tar 25 minutter, og jeg er inne i byen. Her er det liv og røre, uten at det er typisk turistfullt. Jeg låser sykkelen og rusler rundt for å se byen.

England 429-1.jpg

England 431-1.jpg

Det blir en kyllingsalat - et sjokk for de som kjenner meg godt - på en sjarmerende uterestaurant, før jeg går for å se mer av denne byen, som en gang for veldig lenge siden var et mye brukt kursted for rike engelskmenn. Bath ble faktisk et spa- og kursted allerede 60 år etter Kristus!

Da vet du det...

England 432-1.jpg

Romertiden vises tydelig rundt i byen, og jeg tenker meg også innom The Roman Baths, men det er lang kø utenfor, så jeg gjør heller det jeg er aller best på - jeg rusler rundt...

England 437-1.jpg

Med den sure stemmen til en halvgod gatemusikant utenfor det romerske badet surrende i hodet går jeg til Victoria-parken, en av tre fantastisk fine parkanlegg i byen. 

Jeg liker meg best på de små plassene rundt i byen der lokalbefolkningen møtes.

England 436-1.jpg

England 438-1.jpg

Folk storkoser seg gatelangs i det herlige været, og til og med shoppinggatene er folksomme i hetevarmen. 

England 439-1.jpg 

Så er det på tide å hive seg på sykkelen og komme seg hjem igjen til min kjære bobil...

England 441-1.jpg 

Etter en liten pustepause blir det en ekstra rusletur til The Boathouse Riverside Pub, bare et par minutter fra campinplassen. 

England 442-1.jpg

Og her trår jeg til med en pastarett med scampi. Velfortjent!

England 460-1.jpg

England 443-1.jpg

Så blir det Wales. Er spent!

På grensa over til Wales blir det en aldri så liten veiavgift å betale. Skulle bare mangle! På veien mot den lille kystlandsbyen Port Eynon passerer jeg både Cardiff og Swansea, og klok av skade fra tidligere turer rundt i Europa unngår jeg de største byene på denne turen, men holder meg ute på landet...

England 445-1.jpg

Og fra litt mer motorvei enn jeg er vant med bærer det oppover og ut på noe som minner om ei vidde. Og i enden av vidda bærer det nedover og inn i nesten gjengrodde smale veier jeg kjenner så godt igjen fra Cornwall og Devon. 

England 446-1.jpg 

England 447-1.jpg

Jeg svinger inn gjennom de trange gatene i den pittoreske landsbyen Port Eynon som ligger fantastisk til ved Port Eynon Bay. Bare se her...

England 449A.jpg

Campingplassen Carreglwyd Caravan and Camping Site har romslig med plass tll bobilen min. Her er det så luftig, deilig og fredelig at det er en fryd. 

England 448-1.jpg

Port Eynon er det perfekte utgangspunktet for å utforske området, enten i bil, på sykkel eller til fots. Vidunderlig vakkert landskap rundt deg på alle kanter. Og sjekk det krystallklare sjøvannet.

England 449B-1.jpg

England 449-2.jpg

Det er så godt for både sjel, kropp og sinn å være på denne eventyrlige stranda. For en kystperle, her ute i sydvestenden av Wales. Det blir til og med litt vassing på meg. Årets første bad...eh...fotbad. Inspirert av Bath, selvfølgelig, der jeg gikk glipp av badet.

England 450-1.jpg

På kvelden trekker vannet seg tilbake. Folk går ikke hjem, men rusler rundt og koser seg langt der ute, der vannet sto høyt for bare noen timer siden.

England 451-1.jpg

Fortsetter det sånn blir Wales en like fantastisk reiseopplevelse som Cornwall og Devon har vært. I morgen skal jeg se mer av Wales. Og Skottland nærmer seg.

Sitrer av spenning allerede!

Se film fra turen til Dulverton, Bath og Port Eynon her...

 

Se alle reisebrevene her!

Se kart over reiseruta underveis her!

 

 

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler