Bobilferie - perfekt for familie på tre.

Publisert av Per Vie den 28. mars 2020

Siden Bård Dahlmo-Lerbæk og hans lille familie kjøpte sin Adria bybobil hos Ferda på Ålgård i mai ifjor har de allerede vært på flere lengre turer. Og det ble selvfølgelig også en tur innom det nye fantastiske Lego House i Billund i Danmark på vei hjem fra førjulsturen til Lübeck.

 Av Per Vie

- Vi fikk bilen i mai, og dette er vår andre bobil. Den forrige var en Sunlight, men denne gangen ville vi ha en mindre bil fordi det er enda enklere for oss å komme oss ut på tur. Det at bilen er akkurat under 6 meter er perfekt for oss, både når det gjelder parkeringsmuligheter, fremkommelighet og ikke minst alle fergene langs norskekysten, forklarer Bård.

Adria Twin 600 STP Family-1.jpg

- Hvor gikk turene i sommer?

- Vi kjørte først til Danmark, så nordover gjennom Sverige, og så opp til Finland og inn i Troms. Og derfra sørover innom Lofoten. En fantastisk fin tur. Og sørover fra Lofoten unngikk vi E6 videre nedover, så vi fikk se mest mulig av den vakre kysten vår. Totalt var vi på tur i tre og en halv uke, forteller Bård.

Bybobil med familien 4.jpg- Så to voksne og ett barn gikk bra i en såpass liten bil?

- Åja, det gikk veldig fint. Å leve og bo godt for oss tre i denne bilen er ikke noe problem. Bilen har en genial familieløsning med dobbelseng i to høyder. Så har vi dusj i gangen mellom toalett og kjøkken, slik at det er mulig å dusje på en ordentlig måte, smiler Bård (42), som dro avgårde på enda en langtur sammen med Christine (32) og vesle Eira (4) før vinteren kom.

- Hvor gikk turen i november, Bård?

- Da kjørte vi til julemarkedet i Lübeck i Tyskland via Sverige og Danmark. Hjemover igjen fra Lübeck reiste vi opp gjennom Danmark. Og selvfølgelig måtte vi innom Lego House i Billund, et nytt, fantastisk sted som anbefales på det sterkeste, smiler pappaen til lille Eira, som ikke var spesielt lei seg for det...

Bybobil med familien 2.jpg

Bybobil med familien 3.jpg

- Hva synes dere er så bra med livet i bobil?

- Fleksibiliteten. Det å kunne kjøre dit vi vil, når vi vil. Det å ikke være bundet til åpningstider på hoteller, med innsjekking og alt det der - og kanskje det til og med er fullt. Med bobil trenger man ikke ha noen stram plan. Det holder med et begrep om hvilken retning vi skal, og så er det bare å kjøre i vei. Det fungerer helt perfekt for oss, avslutter den reiseglade småbarnspappaen. 

Sengeplasser nok til hele familien.

Det slår meg at jeg stadig oftere treffer yngre folk på bobilturene mine. Det er herlig å se at barnefamiliene også har oppdaget gleden av å ferdes i bobil. Og den gode nyheten er at det er mulig å få bobiler med sengeplasser nok til hele familien. 

Er en bybobil i minste laget, sier du? Sjekk alternativet her!

Se hva vi har inne av alkove bobiler her!

Her kan du lese intervjuer med flere ferdafolk som brenner for livet i bobil.

 

Kategori: Blogg, Ferie og fritid, Kundehistorier