Bobilen gir oss frihet til å oppleve det vi har lyst til!

Publisert av Per Vie den 28. mars 2020

- Nå som vi har blitt pensjonister og er friske og rørlige, så realiserer vi det vi i alle år har hatt lyst til å gjøre, sier Tove og Geir Breiland fra Mosjøen, som ganske nylig kjøpte seg en ny Carthago hos Ferda på Jessheim.

Av Per Vie 

Det er vel ingen selvfølge at man kjøper bobil på Jessheim når man bor i Mosjøen. Men det gjorde altså Tove og Geir.

84 mil for å kjøpe bobil

- Denne bilen hadde vi lyst på, og den sto på Jessheim, så da ble det sånn at vi handlet der. Og vi er veldig tilfreds med servicen vil fikk av Ronald på Ferda - tidligere Sørlandets Caravansenter - avdeling Jessheim. Veldig ok!

- Dette er vår bobil nummer to. Vi kjøpte den første bobilen i 2014. Og da vi skulle bytte var det naturlig å kjøpe en Carthago på nytt igjen. Denne gangen en E-line i 50, sier Geir, som forteller at han og fruen er veldig tilfreds med planløsningen - og ikke minst finishen.

- Så synes vi Carthago har vært veldig flinke til å utnytte plassen i bilen.

Caravanister på sin hals

- Vi var ihuga caravanister i vår ungdom, og vi kjøpte vår første campingvogn allerede i 1984. Den hadde vi til 1990, da hyttebygging sto for tur en periode. Vi har fortsatt hytta vår, og vi har funnet en veldig fin miks mellom hyttelivet og bobillivet, forteller Geir.

Carthago E-line.jpg

- Med bobilen kan vi oppsøke nye plasser hele tiden. Vi bor jo i Nord-Norge og vi er ikke kjent for å ha det beste været, så da er det kjekt å kunne oppsøke godværet akkurat når det passer oss.

Fra kalde nord til godvær i Moseldalen

- Etter at vi kjøpte bilen tok vi en tur sørover, blant annet en tur i Sverige. Så vi har nok kjørt 300 mil siden vi fikk bobilen i begynnelsen av august, sier Geir, som kan fortelle at de var i Moseldalen i Tyskland med den gamle bobilen i sommer.

LES OGSÅ REISEBREVET: På lavt turtall i Moseldalen og Die Romantische Strasse

- Vi var på et Carthago-treff i Elverum i månedsskiftet mai/juni, og det var bare kaldt og dårlig vær. Så tenkte vi: Hva gjør vi? Skal vi kjøre hjem til Mosjøen igjen? Nei, det gjør vi ikke!
Så vi sjekket ut hvor det var godt vær, og det viste seg å være nedover på kontinentet. Og uten et eneste sekunds forberedelser kjøpte vi oss fergebilletter fra Gøteborg og kjørte avgårde. Det ble en fantastisk tur der nede i vakre Moseldalen, og vi var borte i tre uker, forteller Geir begeistret.

Geir Breiland.jpg

Nye opplevelser når og hvor man vil

- Det geniale er jo friheten til å reise til nye plasser og bestemme når avgangen er og når ankomsten blir. Skal vi kjøre idag eller vente til i morgen? Nå som vi har blitt pensjonister, og er friske og rørlige, realiserer vi det vi i alle år har snakket om at vi har hatt lyst til å gjøre. Vi gjør det, i motsetning til mange som kanskje snakker om det, men aldri gjør noe med det, sier Geir, som oppfordrer andre i samme livssituasjon til å realisere drømmene sine.

- Og så treffer vi så mange trivelige folk! 

Heller bobiltur enn tur til syden

- Da vi spurte barnebarna om de ville at vi skulle reise til syden en uke eller reise på bobiltur, da var svaret klart – bobiltur! Syden var helt uaktuelt. Så våre kjære barnebarn trives veldig godt i bobilen, smiler bestefar fornøyd..

Carthago kveldssteming.jpg

Like problemfritt som å eie en privatbil

En bobil er jo et svært tekniske kjøretøy, og ting må justeres for at de skal fungere optimalt. Derfor liker Tove og Geir godt at Ferda ikke har som mål å bli så store som mulig, men å skape en kjede som sørger for at det å eie en bobil eller campingvogn skal bli like problemfritt som å eie en privatbil.

- Det er betryggende å kjøpe bil hos et firma som vil at kunden skal  bli mottatt som husets kunde, uansett hvilken avdeling i landet vi svinger innom når vi trenger det, sier Geir. 

Sørlandets Caravansenter skifter navn til Ferda

Mosjøen - midt i Norge

- Jeg synes forresten at Ferda ogå må etablere en forhandler her i Mosjøen. Du vet, dette er et knutepunkt her på Helgeland, hvor du har Mo i Rana i nord, Sandnessjøen i vest og Brønnøysund i sørvest. Så her er det et område av landet med et stort behov. Jeg kjenner flere som nettopp har kjøpt seg bobiler her oppe, så jeg tror jeg skal sende en mail til godeste Ronald på avdelingen på Jessheim og få han til å ta det opp videre, avslutter den trivelige, engasjerte nordlendingen.

Gjør det, Geir. Et godt tips! 

Se flere kundehistorier her!

New Call-to-action

 

Kategori: Blogg, Ferie og fritid, Kundehistorier