Bobil til Berlin? Selvfølgelig. Ich bin ein Berliner!

Publisert av Per Vie den 11. juni 2019

Jeg må si jeg er spent på hva som møter meg når jeg velger å reise fra vakker natur og kystidyll til den pulserende verdensmetropolen Berlin. Men det skal vise seg å bli mer idyllisk og intimt enn jeg hadde forestilt meg, på mitt første besøk til byen noensinne. Og atpå til med bobil!

Av Per Vie 


Etter to døgn på vakre Rügen setter jeg endelig kursen rett sørover, og noen mil nærmere Hellas. Så ser jeg at jeg allerede nå har sprengt tidsplanen. For det er nå en gang sånn med meg. Jeg blir så glad i stedene jeg kommer til at jeg ikke bare uten videre forlater praktplassene.

Berlin 1

Berlin 2

Berlin 4

Etter drøye tre timer svinger Globia og jeg inn på denne plassen midt i Berlin, Wohnmobil Oase, Berlin. For noen kontraster, tenker jeg, fra idylliske Rügen til storbyen!

Berlin 5

Berlin 6

Jeg har ikke reservert på forhånd, og damen i resepsjonskontaineren rister på hodet, inntil hun ser at hun har fått en avbestilling. Dermed blir det «tjo og hei» for Globia og meg, inntil et voldsomt tordenvær truer med å sprenge tromhinnene våre. Så da blir det å holde seg i bilen ut dagen.

Berlin 7 

Ny dag og sola skinner! På med den nye ruslesandalene fra Ecco, og jeg vandrer nedover mot byen. 

Berlin 8

Det vil si, Hackescher Markt er første målet. Det tar meg 45 minutter, så er jeg der. Og minner om historien til denne byen står i kø på veien nedover mot sentrum.

Berlin 9

Berlin 10

Berlin 11

Berlin 13

Berlin 12

Endelig er jeg fremme ved første målet for dagen, Hackescher Markt.

Berlin 14

Berlin 16

Her blir det noe leskende, mens jeg hører på den ivrige gatemusikanten, nyter sjarmen og det stadig voksende folkelivet. Litt for tidlig enda, for berlinere? Klokka er 12.

Berlin 15

Så går turen videre, litt på måfå...

Berlin 21

Berlin 22

Berlin 18

Fra sjarmerende smug og intimt bymiljø til landemerker hele verden kjenner.

Berlin 17

Berlin 19

Så tenker jeg at jeg rusler nedover mot elva Spree.

Berlin 24

Jeg aner ikke hva jeg går etter, men bestemmer meg brått for å bli med en av sightseeingbåtene.

Berlin 25

Ikke så dumt, tenker jeg, Da får jeg sett mye av Berlin på kort tid. Båtturen skal visstnok ta tre og en halv time. Fint for meg, som bare har denne dagen i Berlin. Skal jo videre i morgen tidlig.

Så bli med på båttur!

Berlin 26 

Berlin 27

Berlin 29

Berlin 30

Berlin 31

Berlin 32

Berlin 32B

Berlin 33

Berlin 34

Berlin 35

Berlin 37

Berlin 38

Berlin 39

Berlin 40

Berlin 41

Berlin 42

Etter en fantastisk fin tur forbi mangfoldige steder og arkitektur av en annen verden, rusler jeg videre for å se mer av et område jeg har vært nysgjerrig på, nemlig Potsdam, beliggende i Tiergarten. Må blant annet se Sony Senter.

Berlin 43

På veien i skumringer passerer jeg Brandenburger Tor. Ikke så lite kjent landemerke.

Berlin 44

Spanderer hele tre bilder av denne praktportalen!

Berlin 45

Og så passerer jeg den fascinerende labyrinten til minne om Europas myrdede jøder, Holocaust-monumentet.

Berlin 46

På Potsdamer Platz er det yrende liv når det er i ferd med å bli skikkelig mørkt. 

Berlin 47

Berlin 48

Og en aldri så liten matbit blir det her, selv om regninga ikke var like liten.

Men se på dette. Wow!

Berlin 49

Berlin 50

Berlin 51

Berlin 53

Berlin 54

Berlin 13BSå er det på tide å rusle den lange veien hjem igjen til Globia og leiligheten på hjul. Jeg lover meg selv å reise tilbake på studietur og sette av noen dager for å bli bedre kjent med Berlin.

På vei hjem passerer jeg dette skiltet. Da vet jeg endelig hvor han bor, og at også han kan si: Ich bin ein Berliner!

Se film fra blant annet båtturen i Berlin her:


Snart går turen videre sørover. Kanskje innom Polen?

Se alle reisebrevene her!

Se kart over reiseruta til og fra Hellas!

Jeg har besøkt Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Italia, Frankrike, England, Wales, Skottland, Spania, Portugal, Belgia, Nederland, Estland, Latvia, Litauen, Polen – og selvfølgelig noen turer i Norge. Her kan du laste ned alle mine reisebrev fra turene rundt i Europa til nå:

Last ned Pers beste reisetips til bobilferie i Europa

Kategori: Europaturer

Relaterte artikler