Bobil på Sørlandet? Besøk Bie Apartement i Grimstad!

Publisert av Per Vie den 12. juni 2015

Denne familiedrevne campingplassen på Biesletta i Grimstad er perfekt for oss med bobil. Alt er tilrettelagt med egne asfalterte plasser og en egen gressplen.

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.

Jeg ankommer Bie Camping, eller Bie Apartement, som plassen nå heter, sammen med min venn og samarbeidspartner Stig, som er med meg et par dager. Jeg har pådratt meg en kraftig forkjølelse, men kvikner til da bilen er plassert og jeg får sett meg litt rundt.

Bie2

Jeg hilser på en av eierne, Jørund Helledal, som startet denne plassen sammen med sin søster for 51 år siden. Kona Karina jobber også her. Selv er han nypensjonert bankmann, så utvikling av denne fine plassen har vært en gøyal hobby, forteller Jørund.

Bie3 Jørund Helledal eier plassen sammen med sin søster.

- Ja, dette er bare moro, sier Jørund, og ler godt. Det er tydelig at dette er noe som er meget lysbetont. Han viser meg rundt, og vi ser også på flere av leilighetene og hyttene på plassen. Gjennomført og smakfullt tvers igjennom.

Jeg påpeker at det virker veldig tilrettelagt for bobiler, og Jørund sier at det er 45 plasser som den jeg står på, og de skal lage 25 til. Alle på asfalt, med egen gressplen. Og selvfølgelig strøm.

- Så har jeg planer om å bygge 20-30 nye litt enklere plasser i tillegg, forklarer Jørund. Tanken er at du som bare skal overnatte kan velge deg en enklere og litt rimeligere plass, men skal du bli noen dager er det fint å kunne ha en plen og slå opp forteltet med barduner og det hele.

Så du jobber ikke her fast selv?

- Neida, jeg løper rundt her og planlegger og utvikler. Kona og jeg har bobil selv og har hatt mange turer nedover i Europa for å fange opp trender og utvikling innen camping. For camping er ikke hva det en gang var, vet du. Så det er viktig å følge med på utviklingen.

 

- Så skal vi bygge kjøpesenter på nabotomta der borte, forteller Jørund. Ikke dårlig. Campingplass med eget kjøpesenter.

- Og vi har en liten kafé der borte, sier Jørund ivrig. Der kan du snart få deg en øl og en pizza når du kommer litt sliten frem til campingen, og ikke orker å lage mat selv. Rykende fersk og varm pizza kan du forresten få kjøpt nå også.

God var pizzaen. Det ble middagen for Stig og meg i dag.

Hva er det beste ned å drive denne plassen?

- Vi synes dette er moro. Masse hyggelige mennesker, og masse spennende å utvikle videre, sier den tidligere bankmannen, som forteller at dette har vært en gøyal hobby i alle år.

Jeg må si Jørund imponerer meg med sin entusiasme og glede over å kunne gjøre dette stedet til det optimale for gjestene. Han kan med rette være virkelig stolt av stedet de har skapt.

Takk for oss, Karina og Jørund!

Les mer om Bie Apartement her på deres hjemmesider.

Klikk her og følg reiseruta på kartet!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler