Bjørn observert i Namsskogan!

Publisert av Per Vie den 27. august 2015

Det siste reinsdyret jeg så langs veien var mellom Alta og Skibotn, og etter det har det stort sett vært flokker med sauer som har brukt E6 som vandringsvei. Men da jeg kommer til Namsskogan dukker det opp dyr jeg ikke har sett på turen til nå. Så jeg stopper lenge før jeg egentlig har planlagt, og tar inn på campingplassen over veien for Namsskogan Familiepark. 

Av Per Vie, SommerNorge rundt på 90 dager.
Se filmklipp fra turen til Namsskogan, Grong og Steinkjer nederst i artikkelen.

Nok en dag med knallfint vær, og med sollyset rett imot og reflekser i frontruta reiser jeg fra Mosjøen. Steinkjer er mulig reisemål for dagen.

Namsskogan - Steinkjer 1Namsskogan - Steinkjer 2Namsskogan - Steinkjer 3

Og det går ikke mange milene på E6 før jeg forlater Nordland for denne gangen, og Trøndelag ønsker meg velkommen.

Namsskogan - Steinkjer 4Namsskogan - Steinkjer 5

Da jeg kommer til Trones ser jeg på vimplene langs veien at jeg nærmer meg en villmarkspark av noe slag, og jeg stopper for å sjekke hva dette er.

Namsskogan - Steinkjer 6

Rett over veien for Namsskogan Familiepark parkerer jeg bilen for dagen, og bestemmer meg for å besøke parken formiddagen etter.
Namsskogan hotell har nemlig også campingplass, og da jeg kommer er jeg nærmest alene på plassen, som utover ettermiddagen og kvelden inntas av bobiler og campingvogner med barnefamilier. Det er tydeligvis flere enn meg som skal på parkbesøk i morgen.

Les mer om Namsskogan Hotell ved å klikke her.

Namsskogan Familiepark har bjørn i skogen!

Namsskogan - Steinkjer 7

Det første jeg legger merke til da jeg kommer til parken er det enorme klatreanlegget ved siden av hovedhuset til parken. Visstnok nytt. Ser spektakulært og skummelt ut, spør du meg, som egentlig bare har kommet for å se på dyra i parken.

Namsskogan - Steinkjer 8

Og dyr får jeg se...

Namsskogan - Steinkjer 9Namsskogan - Steinkjer 10Namsskogan - Steinkjer 11

Namsskogan - Steinkjer 12Namsskogan - Steinkjer 13

Jeg er storfornøyd med det jeg får se, spesielt å komme så nær både skogens konge og selveste bamsefar. Og jeg knipser hemningsløst, som vanlig. Så etter å ha filmet og tatt bilder av skogens mektigste rusler jeg rundt det idylliske vannet omkranset av vannsklier, radiostyrte vannbåter, gapahuker og fine plasser med grillmuligheter, lekeapparater og enda flere dyr. Og i kiosken får jeg vite at det bare er noen dager igjen før parken stenger for sesongen. Litt rart å være på et så flott sted med så lite folk i det herlige sommerværet.

Namsskogan - Steinkjer 15Namsskogan - Steinkjer 14

Les mer om Namsskogan Familiepark ved å klikke her.

Jeg reiser videre mot Steinkjer...

Namsskogan - Steinkjer 17Namsskogan - Steinkjer 18

Og da jeg kommer til Grong ser jeg et skilt som naturlig nok vekker min nysgjerrighet, og som gir meg en mulighet til å forlate E6 for en liten stund. Og veien mot Vie er vakker...

Namsskogan - Steinkjer 19Namsskogan - Steinkjer 20

Veien mot Vie i Grong går over ei lita bru over Namsen, med ivrige fiskere i vadestøvler i full sving.

Namsskogan - Steinkjer 23

Jeg stopper på denne vakre gården, banker på døra og håper vedkomne som åpner for meg heter Vie.

Namsskogan - Steinkjer 21

Jonas Vie åpner døra og smiler bredt da han får høre at jeg spontant bare ville hilse på.

Namsskogan - Steinkjer 22- Kom inn, så skal du få en kopp kaffe, sier Jonas, og jeg takker og stiger inn i det trivelige huset. Jonas er veldig forkjøla og hjemme idag. Flaks for meg, som både får hilse på hyggelige Grong-folk og får meg en kopp kaffe. Og Jonas disker også opp med is, før hans fru Anne Randi også dukker opp, direkte fra grisefjøset. For disse to driver med ganske stor griseproduksjon her på gården, som Anne Randi har hovedansvaret for. Jonas jobber også i bank, og er aktiv i lokalpolitikken.

Jeg takker pent for meg, for serveringen og en helt uventet, men veldig koselig prat - og reiser videre mot Steinkjer...

Namsskogan - Steinkjer 24Namsskogan - Steinkjer 31

Da jeg kommer til Steinkjer finner jeg raskt denne campingplassen - Guldberganuet Sommerhotell & Camping. Plassen ligger bare 7 minutters gange unna Steinkjer sentrum, og jeg rusler langs en sti, over ei bru og inn til et kjøpesenter for å handle.

Namsskogan - Steinkjer 27

Namsskogan - Steinkjer 29

Namsskogan - Steinkjer 30

Namsskogan - Steinkjer 32

Jeg liker veldig godt det jeg ser, og merker at jeg lett kunne vært her i byen en god stund. Gjerne noen dager.

Se filmklipp fra turen til Namsskogan, Grong og Steinkjer her...

I morgen skal jeg til Trondheim, eller der omkring...

Klikk her og følg reiseruta til Nordkapp!
Klikk her og følg reiseruta fra Nordkapp!

Kategori: Norges-turer

Relaterte artikler