– At Mysen Caravan blir en del av Ferda vil gjøre opplevelsen for kundene våre enda bedre.

Publisert av Per Vie den 4. april 2020

Mysen Caravan i Eidsberg kommune i Østfold går inn i Ferda-kjeden, og blir dermed vår tiende forhandler, noe daglig leder Rune Lysaker ser frem til med store forventninger.

Av Per Vie

Jeg møter den engasjerte tobarnspappaen på Mysen, der han markerer seg sterkt i lokalsamfunnet, både som daglig leder for Mysen Caravan og med flere verv i lokalmiljøet. Men for Rune var det ingen selvfølge at han endte opp i denne bransjen.  

Skulle ikke du bli revisor, Rune? 

– Stemmer det. Først hadde jeg et ønske om å bli arkitekt, men da jeg var ferdig med videregående begynte jeg på BI og satte i gang med en fireårig siviløkonomutdannelse. Men revisor ble jeg ikke. Ting endret seg. Det siste året på studiet i Oslo snakket min far og jeg om at jeg kanskje skulle komme tilbake til Mysen, og siden jeg ikke trivdes i Oslo var det en enkel avgjørelse. Det var her jeg følte meg hjemme, forteller Rune.

Så det var din far Magne som startet Mysen Caravan?

– Ja, han startet Mysen Caravan 28. november 1977, og vi hadde faktisk 40 års jubileum i fjor høst. Jeg begynte å jobbe her i 1994, og overtok rollen som daglig leder 28. november 1997, nøyaktig på datoen 20 år etter at Magne startet hele butikken, smiler Rune.

Og nå har du vært daglig leder i 21 år?

– Ja, og det stortrives jeg med. Så jeg angrer ikke på at jeg tok det valget den gangen. Men når det er sagt har jeg nok hatt mye glede av studiet mitt innen markedsføring, økonomi og ledelse i jobben min her hos Mysen Caravan.

Hvor lenge jobbet du og din far sammen?

– Far, eller Magne, som jeg sier her på jobben, startet sin karriere i bransjen på Hjulet, som i dag er Ferda Vinterbro, før han etablerte deg her på Ramstad. Og Magne jobber her fortsatt, han! Ikke aktiv i salg lenger, men tar seg av regnskapet vårt og alt som har med papirer, fakturering og lønninger å gjøre. Så henter og bringer han av og til vogner til kundene våre. I dag jobber han 70%. Og det skal sies, det er ingen i bransjen som har tallene på bordet så raskt som vi har hver eneste måned, takket være Magne, sier Rune, tydelig stolt av sin far.

Mye har vel endret seg på alle disse årene, frem til dere nå blir en del av Ferda-kjeden?

– Åja, da jeg begynte her var vi tre ansatte. I dag er vi 15, og vi omsetter for rundt 85 millioner i året. Men for meg har det ikke vært så viktig å eie. Drivkraften min har alltid vært å utvikle, skape gode kunderelasjoner og en god arbeidsplass for mine ansatte. For det å ansette mennesker er for meg så mye mer enn en avtale på et stykke papir. Det er viktig for meg å skape en trygghet for de som jobber her, påpeker Rune.

Ferda Mysens medarbeidere 
De ansatte hos Mysen Caravan ser frem til å bli en del av Ferda-kjeden.

– Prosessen med å bli  en del av Ferda har vært utfordrende, men også viktig, der jeg underveis stilte meg følgende spørsmål: Hva er best for bedriften? Hva er best for kundene? Og hva er best for de ansatte? Svaret ga seg selv!

Rune poengterer spesielt at staben hans nå er med i en organisasjon med et stort og godt nettverk, der hans ansatte får kollegaer rundt i landet som de kan utveksle kunnskap og erfaringer med.

– Dette vil helt klart bidra til at opplevelsen for kundene våre blir enda bedre, sier Rune. 

Og Mysen Caravan blir også en god tilvekst for Ferda, vil jeg tro. 

– Det er jeg helt sikker på. Vi sitter på en del kompetanse som Ferda helt klart vil få glede av, som vi vil dele med kjeden. Vi er tross alt et stort oppkjøp for Ferda, og er en bedrift som fungerer godt i dag. Så jeg tror vi kan være med og gi et godt bidrag i forhold til Ferdas vekststrategi.

Rune forteller at de i mange år har jobbet med vogn- og bobilmerkene Ferda satser på i fremtiden, som blant annet Sunlight, Dethleffs og Knaus.

– Knaus har vi hatt det lengste samarbeidsforholdet med, faktisk i 30 år. Og neste år runder vi 25 års samarbeid med Dethleffs, forteller Rune, som med sine snaue 50 år tydeligvis har vokst opp med denne bransjen.

Levde dere et aktivt campingliv som familie da du vokste opp?

– Ja, det gjorde vi. Vi hadde en campingvogn vi brukte mye, og da særlig på vinteren. Og den første bobilturen jeg var med på var til Jugoslavia i 1986 i en Bürstner 550 alkovebil – uten aircondition! Ja, det ble hett med hele familien i den lille bilen den sommeren, ler Rune.

Hva er den største forskjellen i bransjen fra før og nå?

– Hvis du var fem ansatte var du stor for kort tid siden. Sånn er det ikke  idag. Nå er det hele verdikjeden som teller, med større fokus på rekvisita, tilbehør og service. Så hele bransjen har blitt mer profesjonelle de siste åra, der bransjeforbundet (NCB) også har en viktig rolle. 

Hva selger dere mest av?

– Bilsalget står for ca 60 prosent her hos oss, men i antall enheter er vognsalget størst. Så vi har alltid satset på både vogn og bobil.

Hva er din største forventning til å bli en del av Ferda-kjeden?

– Nå blir vi en del av en kjede som har nytenkning og utvikling som fokus, som samsvarer med det jeg tenker er viktig for å utvikle bransjen videre. Det er avgjørende å tenke helhet og ikke bare avdelingsvis. Som kunde skal du fortsatt møte de samme menneskene og de samme smilene. Og det personlige engasjementet og de gode relasjonene skal fortsatt tas vare på, men som kunde blir du møtt med enda bedre kunnskap og kompetanse. Og det er der slaget står i fremtiden. Det hjelper ikke hvor godt produktet er hvis produktkunnskap og service ikke er på plass, påpeker Rune engasjert.

Men hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jeg er aktiv i Lions, der jeg blant annet er med og arrangerer næringslivsmesser. Så sitter jeg i styret i handelsforeningen Mysenbyen. Jeg er også med i stiftelsen Mysen Idrettspark, som jobber for å utvikle idrettsanlegget og idrettsmiljøet her i området, sier Rune, som må ha et overskudd og en arbeidsgnist uten like. 

– Jeg har en jobb og et ansvar jeg trives med Jeg kommer gjerne sammen med verkstedgutta tidlig på morgenen, og er som oftest den siste som går hjem. 

Hva er det beste med denne bransjen?

– Dette er en artig bransje, der ingen dager er like. Kundene våre er engasjerte mennesker som brenner for livet på veien, enten med vogn eller bobil. Så jeg vil si at det er utrolig givende å være med på å innfri våre kunders fritidsdrømmer, avslutter Rune.

 

Kategori: Aktuelt om oss, Blogg