- 14.000 kilometer og 81 netter på 6 måneder. Vi stortrives!

Publisert av Per Vie den 31. mars 2020

Jeg har truffet så utrolig mange fantastisk trivelige bobilfolk på turene mine. Og da jeg kom til den lille idylliske tyske byen Schleswig på Europaturen min i sommer var flere av dem samlet på et brett. Blant annet Hege og Tor Aage Tronstad fra Mandal.

Av Per Vie

Vanligvis har folk jeg treffer mange års erfaring med livet i bobil. Men med Hege og Trond Aage var det annerledes. Det viste seg at paret fra Mandal var enda ferskere som bobilister enn meg.

Det har blitt 10. oktober, og det er fire måneder siden vi traff hverandre. Jeg tar en prat igjen på telefonen med Tor Aage om opplevelsene og erfaringene så langt.

- Husker jeg riktig? Dette er deres første bobil?

- Ja, dette er vår aller første, sier Tor Aage, som forteller at de kjøpte bilen av Sørlandets Caravansenter på Caravanmessen på Lillestrøm i 2015, og fikk den i februar i år, en Carthago chic e-line.

- En stor bobil å starte med, Tor Aage?

- Joda, men det er ikke noe problem. Jeg kjører buss til daglig, så jeg har lang erfaring med å kjøre stort.

- Og dere kjører ofte på tur?

- Åja, vi har vel brukt den stort sett hver eneste helg siden mars. Og sist helg var vi på Neset camping ved Byglandsfjorden sammen med barnebarn. Vi har vel kjørt 14.000 kilometer siden mars, og hatt 81 overnattinger. Så vi har kjørt godt og mye, til tross for at vi er i hundre prosent jobb begge på. Vi har til og med vært på Montebello Camping, flirer Tor Aage, som syntes det var moro å oppleve plassen, selv om det ikke helt var deres miljø.

- Da jeg traff dere i sommer skulle dere nedover i Europa, husker jeg...

- Ja, stemmer det. Vi reiste nedover til Italia, som ikke ble noe god opplevelse. Vi hadde innbrudd i bilen vår. Bilen sto på en såkalt trygg parkeringsplass mens vi var på hurtigbåttur til Venezia. Og da vi kom tilbake til bilen var den brutt opp, og én mobiltelefon, to iPad’er og en del klær fattigere kjørte vi videre med én gang - til Kroatia. Kona fikk nok av Italia, kan du si, sier Tor Aage.

Du verden, tenker jeg. For jeg skal selv nedover til Italia nå, og jeg skal virkelig være forsiktig. Alltid stå parkert på sikre plasser.

- Da vi kom hjem fikk vi satt inn to nye sikkerhetslåser hos Sørlandets Caravansenter, så nå er vi litt tryggere, sier Tor Aage.

- Skal dere bruke bilen i vinter?

- Ja, så sant det er brukbart vær. Nå er vi så heldige at vi har bilen stående i en garasje, der det aldri blir under 12-13 plussgrader. Og der står den fast hele tiden. Kona slutter ganske tidlig på jobb på fredager, så da pakker hun bilen klar, og da jeg kommer hjem er det bare å kjøre avgårde.

- Hva er det beste med bobillivet?

- Det er den friheten vi har, at vi kan kjøre hvor vi vil når vi vil. Jeg er jo født og oppvokst i skjærgården på ei hytta, så jeg var vel nærmere 40 år før vi var lenger syd enn Ålborg. Alle helger og alle ferier var vi på hytta i skjærgården. Men nå har vi solgt hytta og investert i bobil istedet.

- Det er god plass og god komfort i denne bilen?

- Ja, veldig, og vi har absolutt alt vi trenger i bobilen, og med en nyttelast på 1.475 kg kan vi laste godt opp. Og når vi stopper for å handle på de store kjøpesentrene kan jeg bare gå bak i bilen og slenge meg nedpå et par timer mens kona er og handler, ler Tor Aage.

- Skal dere tilbake til Schleswig da?

- Ja, det er helt sikkert. Vi har vært der flere ganger allerede. Fin plass, trygt og greit, og utrolig trivelig å spasere rundt i gamlebyen der. Vi stortrives der, sier Tor Aage.

Schleswig 9

- Det samme gjør jeg, så da satser vi på å møtes der igjen, Tor Aage. Takk for praten. Og hils Hege!

- Det skal jeg gjøre!

 

Vil du vite mer om Carthago? Les mer ved å klikke her.

Les flere kundehistorier ved å klikke her.

Kategori: Blogg, Ferie og fritid, Kundehistorier