- Vi kjører dit vi til enhver tid vil og har lyst!

Publisert av Per Vie den 31. mars 2020

Tone Bø og Trond Johannessen får ikke fullrost nok friheten livet i bobil gir dem. Tone og Trond bestilte sin nye Knaus på Caravanmessen i fjor, og har siden mai i år kjørt over 10.000 kilometer med den nye bilen, levert av Ferda i Grimstad.

Av Per Vie 
Foto: Trond Johannessen

- Er dette deres første bobil, Trond?

- Dette er nummer to i rekka. Vi hadde en Benimar i 5-6 år, forteller Trond, som har kjørt lastebil land og strand rundt i 44 år.

Den trivelige lastebilsjåføren forteller at han har fire barn.
- Og en haug med barnebarn, ler Trond.

- Siden du er lastebilsjåfør, blir du ikke lei av å kjøre?

- Ånei, tvert imot, for det å kjøre bobil er bare en glede.  

- Hvor reiser dere mest?

Tone og Trond 5.jpg- Vi har vært i Frankrike og sett på Tour de France, vi har vært i Kroatia og bada, i Lofoten og fiska, og vi har hatt mange turer på fjellet. Vi har ingen favorittplasser, men kjører dit vi til enhver tid vil og har lyst, sier Trond, som forteller at dette er den første sommeren med denne bilen, og da ble det tre uker i Nord- Norge og en uke i Trøndelag for å fiske.

Tone og Trond 3.jpg

Trond har noen knallfine bilder fra Lofoten, og det vekker gode minner fra bare noen uker tilbake, da jeg hadde noen prakfulle solskinnsdager på min høsttur med bobil i nord. Nesten sommertemperatur - i november!

- Hva synes dere om Lofoten?

Tone og Trond 2.jpg

- Jeg har jo kjørt der oppe fast i mange år, og jeg elsker Lofoten. Som i sommer, da vi opplevde midnattsola hver eneste dag i en uke. Og der fikk vi tatt et knakanes flott bilde av bilen og midnattsola, et bilde som Knaus Tabbert Norge spurte om å få lov til å bruke, sier den reiseglade 64-åringen. 

- Hva synes dere er det beste med livet i bobil?

- Det å kunne reise akkurat dit vi vil, stoppe der vi vil, komme oss på fjellet og fiske der vi vil, stoppe om kvelden, ta fram bålpanna og sitte ute og kose oss. Så er det så mange fine mennesker vi møter, og i helgene hender det at vi avtaler treff med andre trivelige bobilfolk.

Trond og Tone har ingen planer om å sette bort bilen for vinteren, og det er flere turer på gang.

- Så fricamper vi også når det passer sånn. Du skjønner, jeg er født og oppvokst i telt, og før det ble bobil var det MC som gjaldt, med turer nedover i Europa. Men nå er det luksus på hjul. Så til de grader luksus også!

- Hvorfor falt valget på akkurat denne bobilen?

- Det var blant annet interiøret og planløsningen. Og den nydelige hekken på bilen, forklarer Trond med et smil.

- Men det var også den fantastiske servicen jeg fikk av Sørlandets Caravansenter, nå Ferda, pluss den omfattende veiledningen og innføringen jeg fikk av den tyske representanten fra Knaus da jeg var på Caravanmessa på Lillestrøm ifjor. Så da var valget enkelt!

- Lykke til videre med den gode liv i bobilen, Tone og Trond!

Her kan du lese intervjuer med flere ferdafolk som brenner for livet i bobil.

Se vårt utvalg av Knaus bobiler

Kategori: Blogg, Ferie og fritid, Kundehistorier