- Kom og opplev Ferda Fauske. Her skjer det mye spennende for tiden!

Publisert av Per Vie den 6. juli 2020

Jeg treffer avdelingsleder Trond Lund dagen før Ferda Fauske arrangerer temakvelden «Italia utenfor allfarvei» for kundene sine. Jeg skal holde et foredrag om mine turer til Italia, og vi skal også lage noen filmsnutter sammen, mens jeg er her på besøk. Så viser det seg at den nye avdelingslederen har talenter som overrasker!

Av Per Vie 

Etter bare to uker i sin nye jobb her hos Ferda Fauske trår Trond til med overbevisende scenetekke, både når han ønsker velkommen til Italiensk aften til alle gjestene, og som trygg og inspirerende videopresentatør av produktene han sier han knapt nok kjenner.

Trond Lund Ferda Fauske 3

På tide å bli litt mer kjent med denne 45-åringen fra Bodø, opprinnelig fra Steigen.

Hva er din bakgrunn, Trond?

- Jeg kommer fra bilbransjen, og siste jobb var i Volvo. Før det jobbet jeg 18 år i sikkerhetsbransjen. De første årene driftet jeg et sikkerhetsselskap i Nord-Norge, og de siste årene jobbet jeg som markedsdirektør i Nokas Cash Handling. Da pendlet jeg fast til Oslo fra Bodø, forteller Trond. 

Hva med din egen hjemmebane idag?

- Nå bor vi i Bodø, bare en liten svipptur på 40 minutter herfra. Vi har fire barn. To pluss to. Jeg fikk to på kjøpet da jeg gifta meg, og så har vi produsert to i lag etterpå, ler Trond, som kan fortelle at hans kjære kone har jobbet i helsevesenet i mange år. Men så fant hun ut at hun ville bli sykepleier i voksen alder.

- Så nå har hun dobbelt så mye å gjøre enn hun hadde før, og da må jeg trå til med en del ekstra husarbeid, sier Trond med et lurt smil som kan tolkes i flere retninger.

- Så har jeg blitt bestefar også!

Velkommen etter, Trond!

- Jo, takk! 

Hva tenker du om denne bransjen i forhold til bilbransjen du kommer fra? 

- Selv om mye er ulikt er det samtidig veldig mye som er likt. Vi har kostbare produkter som skal selges, og det er helt klart slutt på den tiden da kundene sto og banket på døra og ba om å få lov til å komme inn, sier Trond. 

Trond Lund Ferda Fauske 4

- Vi har et verksted som skal drifte de samme kundene på en best mulig måte, etter at vi har solgt et produkt. Så på mange måter er det veldig likt. Men kundegrunnlaget er annerledes, og kulturen i denne bransjen virker også å være litt annerledes. Litt ukjent farvann for meg i forhold til bilbransjen, men så tror jeg veldig på at hvis vi blir litt mer lik bilbransjen vil vi lykkes enda bedre. Volvo har jo satset ekstremt mye på kundetilfredshet de siste årene, og nettopp Volvo har blitt rangert som blant de absolutt beste på det her i landet. Så jeg er helt overbevist om at det er veien å gå for oss også, sier Trond bestemt.

Har du lært produktene å kjenne?

- Jeg har vært her for kort tid til å kunne så mye om produktene våre, men jeg skjønner såpass at konkurrentene våre også har gode produkter. Og da har vi bare én ting å gjøre for å skille oss ut, og det er å være bedre enn dem på kundetilfredshet. Vi skal sørge for at alle kundene er så fornøyd at de kommer tilbake igjen og igjen. Dette skal bli vårt viktigste konkurransefortrinn i fremtiden, påpeker den engasjerte avdelingslederen.

Trond Lund Ferda Fauske 2

Og hva er den største utfordringen?

- Det absolutt viktigste som har med god kundepleie å gjøre er informasjon. Så enkelt, og så vanskelig. Vi kan aldri informere kundene våre for mye! Kundene skal alltid vite hva som skjer når de kommet hit med bilen eller vogna. Hvor de skal parkere, hvor de skal levere nøkkelen, hvem som tar imot dem, hvor lang tid vi beregner å bruke - og hva det skal koste. Målet er at kundene skal vite alle detaljer før de kommer hit, sier Trond.

Er det flere forskjellen fra bransjen du kommer fra?

- Den andre store forskjellen er at denne bransjen er ekstremt sesongbetont, fra eksplosjon til nærmest null bevegelse. Så det blir spennende å se hvordan vi skal løse akkurat det. For jeg har skjønt at utrolig mange enda lenger nord bruker bobilen sin hele året, og det samme er tendensen sør i landet. Så hvorfor ikke ha det som mål for oss midt imellom også?

Hva med ditt eget campingliv?

- Det har vært campingvogn for oss. Stående fast på vinteren og rundt på på turer om sommeren.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

- Jeg holder aktivt på med hunder. Det har vært en lidenskap i mange år. Har faktisk vært hundefører i Norske Redningshunder i ti år. Og hundene bruker jeg blant annet for å søke opp folk som har blitt borte. Jeg har også vært megler i Konfliktrådet i ni år. Så er jeg en jeger, og jeg bruker en del tid i skogen. Elgjakt, for det meste, forteller den svært så aktive avdelingslederen.

Hva blir det første du kommer til å gjøre her i Fauske?

- Vi har jo noen fantastiske lokaler her i Fauske, med en like fantastisk beliggenhet. Så nå gjør vi litt om her, så det blir en enda bedre opplevelse for kundene våre å komme hit.

Ferda Fauske

- Det blir fokus på butikken og hvordan vi presenterer de flotte produktene våre. Så det er bare å komme og ta en titt. Dette blir bra! 

Den ferske bransjemannen er ikke snauere enn at han etter praten påtar seg jobben med å presentere et par bobiler og en campingvogn foran kameraet. Og det gjør han med den største selvfølgelighet. Trond, du er god. Takk for praten!

 

 

Kategori: Aktuelt om oss, Blogg