- Friheten, samholdet og kosen rundt bålpanna året rundt. Det er livet!

Publisert av Per Vie den 31. mars 2020

Jeg treffer Gunn og Jan Johansen på Ferda avdeling Bjerkvik. De er her for å treffe andre bobilentusiaster. Dessuten har de kjøpt bobil her.

Av Per Vie

- Dette er den nærmeste bobilforhandleren for oss som bor i Harstad. Det viktig å støtte opp og vise interesse, sier Jan, som fullroser folkene her på Ferda. Gunn og Jan er her i anledning Ferda-dagene sammen med mange andre gode kunder av huset.

- Vi kjøpte ny bobil her i mars i år, sier Gunn, og viser stolt frem en presentasjonsbrosjyre for deres Knaus 900.

- Dette er ikke deres første bobil, regner jeg med?

- Ånei,, den første kjøpte vi i 1994. Vi startet med en Hobby 600. Så har det blitt diverse biler opp gjennom åra. Nå har vi en Knaus 900. Dette blir nok vår siste bil, for nå er vi pensjonister, sier Jan, som kan fortelle at han har kjørt 100.000 kilometer i året i jobben sin, og 30.000 med bobil i fritiden. 

- Hvor har bobilturene gått?

- Det har blitt mange turer rundt i Europa. I 2009 kjørte vi gjennom 13 land på fire uker, og da skrev vi i bobilbladet om turen vår. Vi fikk veldig bra tilbakemelding fra bobilfolket, og mange kjørte samme ruta etterpå. Det er det som er så artig, det å formidle hvordan vi har hatt det på tur, smiler Gunn og Jan.

- Drar dere ofte på turer sammen med andre?

- Før gjorde vi det, men nå kjører vi mest alene. Større frihet da. Så treffer vi heller folk underveis.

- Hva er det beste med bobillivet?

- Friheten, samholdet og det å sitte rundt bålet sammen med andre bobilfolk – året rundt. Det er livet! Om det er 25 minusgrader og det ikke er for my snøfokk og vind, så drar vi på tur. Det som er så fascinerende er jo den friheten til å gjøre akkurat hva vi vil. Står vi opp om morgenen og vi ikke liker oss, da bare reiser vi. Hadde vi hatt ei hytte hadde det straks vært verre. 

- Reiser dere mye her i distriktet?

- Ja, det er her vi reiser mest, blant annet til Lofoten og Vesterålen. Dette er et fantastisk område for bobilturer, og det er stadig flere bobilplasser med strøm og alt vi trenger. Så her oppe i nord kjøres ikke bobilene inn om vinteren, påpeker disse to glade bobilentusiastene fra Harstad, som garantert får mange fine turer også denne vinteren.

Her kan du lese intervjuer med flere ferdafolk som brenner for livet i bobil.

Se vårt utvalg av Knaus bobiler

 

Kategori: Blogg, Kundehistorier