Arbeidsbolig og feriebolig i ett. En perfekt miks!

Publisert av Per Vie den 18. januar 2020

- Når bonden ringer etter meg er jeg på plass på gården hans nesten før han rekker å legge på, smiler Kurt Inge Kristiansen, som jobber som landbruksvikar når bonden blir syk eller annet prekært skjer. Kurt bruker bobilen som både arbeidsbolig og feriebolig. En perfekt miks, mener den travle agronomen fra Fauske. 

 Av Per Vie

Jeg treffer Kurt på Ferda-dagene på Fauske, og ryktene sier at han har kjøpt flere bobiler.

- Ja, jeg og samboeren min har kjøpt tre biler her, forteller Kurt.

- Men da har dere vel minst én bobil for mye, du og samboeren?

- Hehe, neida, en av dem skal jeg bruke på jobb som omreisende landbruksvikar på Helgeland, Salten, Gildeskål, Hamarøy og Steigen, og de andre leier vi ut, forteller Kurt, som tydeligvis har flere jern i ilden enn jobben som vikar for trengende bønder..

- Jeg kjøpte en bobil for å kunne fare rundt omkring, og da bor jeg på gården, men i egen bolig. Og i en stille periode tenkte jeg at jeg skulle leie ut bobilen. Det tok helt av! Så da måtte vi ha noen flere biler. Det blir nok fire bobiler for utleie fra nyttår, forteller Kurt.

- Har du kjørt bobil før?

- Nei, den første kjøpte jeg i fjor, og før det fant jeg andre løsninger for overnatting da jeg var på jobboppdrag på bondegårdene rundt omkring.

OsloInnhavet 17-1.jpg

- Får du brukt bobilen til noen ferieturer, da?

- Vi prøver da vi har tid. Vi hadde fire dager i Sverige i sommer. Det regna hele tiden, men vi fikk da en liten tur. Men med bobilen føler jeg at jeg er litt på ferie også, selv om jeg jobber, smiler Kurt, tydelig fornøyd med løsningen.

Se mer her i reisebrevet mitt fra turen til Nordland.

Han forteller at bobilen gjør alt såre enkelt. Han rykker ut der det er behov, og har med seg sin egen arbeidsbolig. Genialt!

Kurts bobil nummer en.jpgHer ser du Kurts første bobil

Vi tar oss en tur ut til en av kundene hans, og den trivelige bonden forteller at Kurts tjenester er gull verdt.

- Og det fine er at han kommer i bobil og klarer seg selv hundre prosent under oppholdet på gården, sier den fornøyde bonden. 

Mange er ikke klar over at man kan bruke bobilen som arbeidsplass, tenker jeg.. Mitt feriehjem på hjul er også mitt rullende kontor. På tide at flere oppdager denne muligheten. Som jeg gjorde for to år siden. 

Og takk for det!
Per Vie

Se flere kundehistorier her!

 

 

Kategori: Ferie og fritid, Kundehistorier

Relaterte artikler